Автор Тема: Проблем с кирилицата  (Прочетена 1004 пъти)

Extended

• Участници
  • Публикации: 4
    • Профил
Проблем с кирилицата
« -: Oct 29, 2007, 17:33 »
Добър ден, ползвам Mandrake linux 10.0 и имам проблем с кирилицата.Като влеза в страницата ми, ми излизат само някфи йероглифи на мястото на БГ.Това го заблелязах след като си сложих в сайта т.н. pisg за статистика на даден канал и ми показа че нямам инсталиран Iconv. Как мога да си разреша проблема? Мерси предварително.
Активен

alabal

• Напреднали
  • Публикации: 2173
  • cat /earth/europe/bg/sofia | grep Nacamura
    • Профил
Проблем с кирилицата
« Отговор #1 -: Oct 29, 2007, 19:08 »
Братко, прочети правилата на форума и всички упътвания към тях.
След това прочети това което си написал и виж дали някой освен теб може да разбере за какво става дума.
Сайт, какъв, къде. Машината на която е инсталиран сайта ли е на Mandrake (по-вероятното) или от Mandrake гледаш сайта?!
Опиши, внимателно за какво става дума, така че всеки да разбере за какво става дума. Няма нужда описанието да бъде в рапиращ стил, също така!
Така, че оправи тези слабости на темата или тя ще бъде преместена в раздел "Кошче"!
Активен

It makes you awful glad that you were born a man.

Extended

• Участници
  • Публикации: 4
    • Профил
Проблем с кирилицата
« Отговор #2 -: Oct 29, 2007, 22:29 »
Извинявайте. Сайта се рънва на Mandrake и ползвам xampp. Значи сайта е на адрес www2.linux.dk по точно погледнете подразделението operwall/ При качване на files или друга дата на български, излизат йероглифи. Както виждате в момента разчитам българския но веднъж качи ли се в сайта...край. Дава тази грешка при това което казах по горе(Iconv) Ако можете да ми помогнете моля направете го. А ако пак не разбрахте какво искам да кажа...:(((

Активен