Здравейте
'>
Не знам кога ще си купя немска кола, но от месец примерно имам немска операционна система
openSUSE 10.3 !
В общи линии, за сега ми служи добре, но искам да я оптимизирам максимално и за това ще ви задам следните няколко въпроса:
- Нета ми се бави. Не зам дали е от нета, или от браузъра, но след набиране на адрес в адресбара минават около 10 секунди на "бяло поле" след което текста на страницата се зарежда изведнъж, а изображенията продължават да се влачат... Това и при трите браузъра, като най зле е конкуерор а сравнително най-бърза е опера. Навигирането из вече зареден сайт е сравнително бързо, почти като при Уиндоус, вероятно поради кешираните изображения , CSS, javascripts и т.н. При теглене на файлове също има някакъв първоначален момент на замисляне и след това си тръгва с нормалната за тарифния план скорост. Сами ми нет е голяма хурка, доста време отлагах прехода към Линукс заради него и пищях по форумите че не мога да се върза към vpn на VACHEV.NET, докато най- накрая един умен мъж, dido72, ми предложи
ето това решение .
Та така, ако имате някакви идеи за оптимизиране на нета (браузърите) - дайте ги насам. Ако трябва някаква допълнителната информация за настройки, DNS и т.н. , кажете - ще пратя.
2. Как да си подкарам perl на apache - прочетох мануалите, инсталирах допулнителните модули, самия сървър и РНР тръгнаха - пърла не ще, като тръгна да отварям някакъв тестов скрип ми предлага да го тегля, като му задам все пак да изведе резултат в браузъра - ми вади грешка 500. Някакви идеи?
3.Препоръчайте ми някакъв редактор/дебъгер за РНР - опитах се да инсталирам съответните плугини за еклипсе и куанта плюс - не ми се получи
'> Като дам върху РНР файла "отвори с екслипсе" и ми отваря еклипсе, само че за нов празен проект. А на Куанта така и не успях да се оправя как се добавя плугина Gubed
'> И въобще ако знаете някакъв аналог на малките, леки , бързи и вършещи превъзходна работа РНР редактори под Вин(като PHP EXPERT EDITOR) кажете някой, моля ?
4.Знаете ли някаква програмка, с която мога да коригирам избъртането, размерите и бъчвовидността на екрана, без да пипам монитора - понеже видеокартата ми е NVIDIA GF4 440mx, а в менюто на драйвъра такава опция няма, а не ми се иска да барам настройките с бутоните на самия монитор , тъй като предполагам че под Уиндоус ще ми се размести. Идеи?
5.Звукът ми излиза по-дрънчащ и съскащ в сравнение с Уиндоус - там е перфектен. Картата е вградена, via 8235.
Това са основните неща, с радост ше приема всякакви съвети
'>
Благодаря предварително.