« Отговор #17 -: Nov 09, 2007, 22:41 »
Ми аз не разбирам много от графични среди, ама съм убеден наистина, че човек с известни усилия може да накара примерно КДЕ да ти се държи като уиндоус - там старт бутонче, таскбар като при уиндоус, някаква глупост от сорта на "моя компютър", едно контекстно меню с мрежовите интерфейси и тем подобни глупости...въпросът е защо?
В смисъл за мен интерфейсът на уиндоус далеч не е нито интуитивен, нито приятелски, просто е едно виждане за нещата, което не ми допада.
И уиндоус хич не е лесна и забавна ОС...деба, пълна простотия е. Като почнеш от деленето на дисковете и файловите системи (баси, това няма ЛВМ...що за глупости)...тази дивотия със сървисите, която ми вдига кръвното, защото няма логика...малоумното логване на евенти, което не ти върши никаква работа...настройката на мрежови интерфейси, която е ужасно разбъркана и тъпа...настройката на firewall, която е откровено олигофренична..registry (което е вече върха на всяка глупост, докато намериш това, което ти трябва си е таковало таковата)...ей такива работи. Просто не се чувствам като собственик на тая машина под уиндоус, не знам какво става, и да искам, не мога да разбера, ей такива работи.
Та затва ти казвам, нещата са ужасно субективни и ужасно относителни, за да даваш някакво такова мнение. То хубаво даваш, ама мнението ти важи за тебе, не за *всички*.