Автор Тема: Проблем с микрофона в Скайп.  (Прочетена 2092 пъти)

dest

• Напреднали
  • Публикации: 28
    • Профил
Здравейте!

В скайпа микрофона не работи (запис), а на възпроизвеждане няма проблем. Под Кнопикс всичко е нормално, работи и на запис.
За тестване използвам скайп тест обаждането и когато дойде момента да чуя записа, направо го прескача.
Пускам скайпа от конзолата и няма никакви грешки, обаче когато сменя входното устройство от подразбиращото се на "VIA 8237 (hw:V8237,0)", малко преди да започне записа, излиза грешка:
RtApiAlsa: callback thread error (RtApiAlsa: audio read error for device (VIA 8237 (hw:V8237,0)): Input/output error.) ... closing stream.
Редактирах ".asoundrc" файла с разни вариаций, прекомпилирах алсата, опитах с oss и използвах статичен скайп, но без успех. Грешката не я видях в гугал...
Поздрави!
Активен

mikis

• Напреднали
  • Публикации: 746
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Проблем с микрофона в Скайп.
« Отговор #1 -: Dec 23, 2007, 01:51 »
Първо си настрой Скайп-а да ползва алса. След това отвори един терминал и напиши

alsamixer

После натискаш табулатора (Tab) веднъж, така че на View: (трети ред отгоре надолу) да "свети" Capture. Със стрелката надясно отиваш на Mic и натискаш шпацията. После пак със стрелката надясно отиваш на Capture и със стрелката на горе вдигаш нивото на мах.

Излизаш от миксера и пускаш скайпа.
Активен

dest

• Напреднали
  • Публикации: 28
    • Профил
Проблем с микрофона в Скайп.
« Отговор #2 -: Dec 23, 2007, 11:29 »
Всъщност проблема се оказа в канала "IEC958" който беше включен и той на запис. Все пак правилно си ме насочил към миксера, за което много благодаря! Весели празници на всички!
Активен

nemezeida

• Напреднали
  • Публикации: 27
    • Профил
Re: Проблем с микрофона в Скайп.
« Отговор #3 -: Sep 05, 2011, 21:25 »
Здравейте, имам проблем с микрофона на скайпа ми, ситуацията е следната когато правя тест на скайпа се чувам и ме записва, когато се обаждам не ме чуват, качих програмата пулсе аудио, от там всички настройки ги вдигнах на макс обаче резултата пак е същия, с убунту 10.04.3 съм в момента. Проверих тази програма алса я има налична инсталирана но не я виждам как и от къде да я стартирам за да направя това което е посочено в предия пост
« Последна редакция: Sep 05, 2011, 21:30 от nemezeida »
Активен

nemezeida

• Напреднали
  • Публикации: 27
    • Профил
Re: Проблем с микрофона в Скайп.
« Отговор #4 -: Sep 05, 2011, 22:13 »
...изтрито... Само информативно това което е публикувал микис в по горнния пост сработи е сега много се кефя че си имам 1000 % линукс а уиндоса да го ду.а яко

Редактирано, заради изтрити предходни постове и т. 6 от Правилата на форума.
bop_bop_mara
« Последна редакция: Sep 06, 2011, 00:08 от bop_bop_mara »
Активен