Не, никъде не пишеше "Конзола. Имаше само "Терминал" и то в подкатегориите при "Администриране". Но от къде да знам, че двата термина били синоними

'>
Така, за сега нещата не се запънаха до толкова, че да се откажа. Вече имам нет, само дето по-бавно работи, в сравнение с под Ундоуса ми (не знам защо). Странно.
Опитах се да инсталирам Skype. Разгледах няколко теми по въпроса. Дори имаше готово написани редове за конзолата. Пейстнах ги, но не стана. В началото ми съобщи, че е свалило дадена версия на скайпа и май че е записана, но после ми съобщи нещо от сорта, че не е разархивиран файла и не може да продължи.
Някой може ли да ми даде на готово

'> командните редове за конзолата? Най-много държа на Скайпа и ако го имам, то няма да имам причина да се откажа от Линукс. С Убунто 7.10 съм.
Доста търсих в нета и самите команди за конзолата, но попадах все на най-често ползваните, но въпреки това мисля, че не са достатъчни за правилно боравене. Споменавам го, за да не бъда обвинен в тотален мързел

'> Положих усилия.
И още нещо:
Инсталирал съм Убунто, както казах. Обаче бих желал да сложа по-интуитивния и ненуждаещ се от ръчно настройване PCLinuxOS и да ми се налага по-малко да ползвам конзолата, а и просто да опитам KDE средата. Свалих го от нета. Изпекох го с Нерото и го пуснах. Live CD, но има опция и за инсталиране. Та като го пуснах диска, директно започна да ме пита за език, часова зона и пр. и стихнах до един прозоерц, в който иска да въведа root name и password name. Въвеждам си го, но ми казва, че не ги приема. Опитвам многократно с различни имена и пароли и пак не ги приема. Интересното е, че не ми иска повторно писане на паролата, както е обикновено при инсталация, с което да се потвърди правилността на паролата. Та затова си помислих, че вероятно има някаква връзка с инсталирания вече Убунту. Дори не знам защо иска парола и име, след като той още не е инсталиран.
Какво да направя за да тръгне инсталацията? Наистина искам да пробвам този PCLinuxOS.