Здравейте,
значи става въпрос за 2-3 стари машини с редхат(някой от тях без СД-РОМ), които са стояли в склада 2-3 години и сега трябва да се бракуват..... проблема, е че на тях има архиви които трябва да се запазят (от сорта на 400-500МБ), но идея си нямам как да стане..
Значи пробвах(пц-тата са служели за сървъри-САМБА най-вече), та пробвах (на 1 от тях знам роот паролата)със SWAT да направя една проста share конфигурация, но не се получи... всеки път ми искаше парола за достъп.... рестартирах самбата, дори преписах буквално smb.conf от тук, но не получи(ясно ми е че проблема е в предкомпютърното устройство ама...)

, другото което пробвах с live CD (puppy) да достъпя ХДД и на флашка да метна архивите, но автоматичното маунтване на пупито не ми показа папката с архива, който е на / .... отгоре на всичко и флашката не тръгна(на бързо се отказах от този вариянт)... нищо чудно въобще УСБтата да не работят...... та някой има ли идея как може да стане най-бързо и безболезнено? също така трябва да се има впредвид, че трябва да сдам пц-тата с настрйките които са си, тъй като преди брака ще минат още една прверка в централния офис за нужна(архивна) информация
Благодаря предварително