Ето и поредния странен проблем , с който се сблъсквам

'>
Така имам си ИСП - това исп си има кабелче до мен и то е свързано с едно ПС - което играе ролята на рутер за 1 клиент ( цялата тази постановка е релана и както виждате рутер + 1 клиент - изцяло за опити) .
Така дотук ясно ... Рутера е П1 на 200Мхз , 64МБ ЕДО РАМ и т.н
Моето Линукс дистро е .:
Debian Woody 3.0 r1 (only base system) @ testing/unstable
Какъв е шантавия ( определено такъв ) проблем ... Е няма да повярвате , немога да отворя google.com

'> под Линукс ... Под Уиндоус няма проблем с ИЕ 6.0 ... всичко 6, но под Линукс като вляза , нито Konqueror , нито Mozilla Firebird не могат да отворят този сайт, защо незнам ... , просто увисват някак си , сякаш връзката е филтрирана ...
---
1.Имам си интеренет .- рутера не е с прокси / с iptables си рутирам / и моето ИСП не е филтрирало гогъл (

'> - хе че защо ли да ? ), пък и под Уин ХП си го отварям , така че

'>
2.имам ping !
3.nslookup google.com
resolv-а си - всичко 6
---
но дори и с links не просто пише makeing conection и дотам - гледам викам си нещо да го притеснява в настройките на броуъра ми , но както изредих пробвал съм.:
Konqueror , Firebird, links , lynks (too) и не става ?!.
Значи разрешени са cookies , java, абе въобще всичко , което е позволено в ИЕ-то ми съм го позволил тук ..., просто немога да се сетя кое да му пречи !?. Само едно нещо ми идва на ум . Прави ми впечатление , че гогъл-а си взима инфо (предполгам) от ОС за държавата

'> и съответно на такъв език е страницата , ако го има - логично

'> ! Така да не би да не може да се разбере с Линукса, не че грешката е в него , ами някъде да съм дал грешна настройка на Регионални настройки , в момент-а съм с Country.: BG

'> / bulgaria / , language .: English в КДЕ3.1.5 , това в контрол панела

'>
Променях настройките , на УСА , език английски си остава и неще , давам default C , пак не го отваря , явно не е това, идеи ?!.