Начинаещ съм в Дебиан и някои работи не могат да ми се изяснят. Ситуацията е следната: Когато се опитах да си инсталирам най-новите драйвери на Нвидиа apt-get ми каза, че трябвало да и сложа libmesa-glu или нещо подобно. И аз си я сложих с командата
apt-get -t testing install libmesa-glu
без да обърна внимание, че като се инсталира ми затрива 30-40 неща между които КДЕ например. И така си одялках КДЕ-то. След което си викам така и така нямам графична среда да взема да си сложа драйверите на нвидиа. Сложих ги и тях по инструкциите мисля че бяха на alabal от някоя друга тема. След това си инсталнах КДЕ тестинг и уж всичко беше наред, но игрите, които искат OpenGL не ми тръгват. Просто нищ не казват и не тръгват. Докато се чудех къде е причината, забелязах че нямам инсталирано Qt. Като се опитах да го инстална apt ми вика "Ще ти затрия КДЕ-то пак, и още 30-40 работи"

'>
Че въпросът ми е следния: Не може ли всяко второ нещо което се опитам да инсталирам, да не се опитва да ми одялка половината дистрибуция, и ако е така къде ще му излезе края?
Може да изглеждам крайно невеж в очите на Дебианци, обаче нали за това го разбират, за да обяснят на такива като мен. Благодаря предварително за търпението

'>