Е, моите съболезнования, всеки си има свой вкус. За проблемите с проксито, трябва да се помисли. Иначе, за ACDSEE, вярно е, няма като него. Но като казвам, че ни ми е притрябвало нищо, значи не ми трябва и ACDSEE

'> Същото е и с icq-клиентите. Оригиналният е огромен, натрупан с ненужно количество бутони, опции и уж екстри, които никога не са ми притрябвали. Просто ми трябва нещо с два прозореца, в единия получаваш отговорите, в другия пишеш и натискаш send. Това gnomeicu го прави и повече не ми трябва. Относно mplayer, не разбирам какво означава "докато няма GUI". Този mplayer, дето си инсталирах, май си има GUI, и то доста добър (не си падам по скиновете и детските шаренийки), несравнимо по-бърз от всички останали, които съм срещал досега, вкл. и под Windows. Работи ми просто безотказно и това, дето го има, май се казва GUI. Поне така мисля

'> Така че, въпрос е на желание. Иначе, не вини горките ftp-клиенти за това, че проксито е наложило рестрикции над този протокол. Има начин да се излъже, със сигурност. Linux няма изгледи да стане по-лесен за работа от Windows (в популярния смисъл на думата, за мен лично Windows никак не е по-лесен). Същото важи и за приложния софтуер. Иска малко повече желание, упоритост, определено пътеката е по-тясна, но широкият път не води до добро

'> Затова Linux винаги ще изисква повече труд. Наградата за труда обаче си заслужава. Поне в моя личен опит се оказа така.