//offtopic
Мда... HomeLAN... Преди 2-3 години се преместих в район, където имаха покритие и реших да се включа към тях, за да видя защо толкова ги хвалят. Задържах се 2 седмици, които 2 седмици прекарах в разговори с тях, тъй като ми бяха нужни 25-и и 110-и порт, а те тогава ги ограничаваха и тях. То не бяха обяснения със съпорта, то не бяха обяснения със системните им администратори, то не бяха прехвърляния към търговския отдел, тъй като им предложих да плащам малко по-висока такса, ако ми пуснат тези портове. Поне да ми бяха казали, че това е политиката на фирмата и няма да бъде променяна, а те постоянно излизаха с мотива, че това не можело да стане, защото pppoe сървърът им е настроен така и не може да има настройки за отделен клиент. След като им пратих едно дълго и широко писмо с точни обяснения стъпка по стъпка какво трябва да изпълнят, за да бъда отделен от останалите и да ми бъдат позволени тези портове, а те не си направиха труда поне да ми отговорят, се изключих. Виждам, че сега са свалили леко защитите и са позволили повече портове (включително 25 и 110) и съжалявам за теб, че порт 53 все още не присъства сред тях, но препоръката ми към теб е да не си губиш времето и да си късаш нервите като мен, в опит да ти го позволят, ами направо си потърси друг доставчик, ако искаш да използваш DNS сървъра си. Няма да ти предлагам точни доставчици, за да не правя реклама, но се разрови
тук и намери по-подходящ доставчик за теб

'>