Автор Тема: Голям проблем с интернета  (Прочетена 2798 пъти)

bashi1

• Напреднали
  • Публикации: 115
    • Профил
Голям проблем с интернета
« Отговор #15 -: Mar 28, 2008, 06:57 »
А кога трябва да махна правилата - преди да вдигна ппп0 ли? Защото пробвах да махна тези правила след като вдигнах този интерфеис. Много благодаря за помощта!

EDIT: Поразрових се из настроиките на интернета във вина и забелязах, че на ВПН като адрес на сървара дава 212.233.255.4, а на мен ми дава 212.233.255.5 - възмойно ли е да е до това проблема?

Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #16 -: Mar 28, 2008, 08:24 »
Временното изчистване на правилата трябваше да го направиш след вдигането на ppp0, защото, ако проблемът е в правилата, след като се вдигне ppp0 и се изчистят правилата, всички ограничения трябва да паднат. Иначе, може да изчистиш всички ограничения и след вдигането на ppp0 да се добавят нови. Но... не разбрах, какво стана след като изчисти правилата? Все още ли имаше проблем? А иначе, по въпроса с адреса на сървъра, тази разлика може да се дължи на някакъв филтър от страна на доставчика или различните SERVICENAME и ACNAME, които поради някаква причина си ги избрал различни под Windows и Linux. Дай да ти видим конфигурационния файл. Отдавна не съм ползвал pppoe и говоря малко наизуст, не знам до какво развитие са стигнали инструментите, но конфигурационният файл най-вероятно се казва pppoe.conf и трябва да е някъде в /etc.
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

bashi1

• Напреднали
  • Публикации: 115
    • Профил
« Отговор #17 -: Mar 28, 2008, 13:49 »
Каквото и да направя си остава без ефект. Преди да вдигна интернета чистя всичко и след като го вдигна отново. Резултатът е нулев. Мисля, че ще трябва да преинсталирам цялата система. Има ли начин да си запазя поне част от информацията и настроиките?
Активен