Автор Тема: Проблеми с настройки на няколко външни ip-адреси  (Прочетена 7750 пъти)

KPETEH

• Напреднали
  • Публикации: 584
    • Профил
Малко редакция на написаното преди малко.
А не е ли по-добре да направи alias на адресите ppp0 ?
И въобще възможно ли е да се направи alias на ИП адреси
при pppoe?
И в крайна сметка е по-добра оферта да си ползва всички адреси без да има нужда да слага по схемата на пецата още 3 машини които са закачени за суича.

Активен

Най-добрата страна на алчността е способността и да стопява коефициента на интелигентност дори на най-умния човек.

KPETEH

• Напреднали
    • Профил
Оказа се че можело :-)
http://www.dslreports.com/faq/11695
Активен

Най-добрата страна на алчността е способността и да стопява коефициента на интелигентност дори на най-умния човек.

alex_c

• Напреднали
  • Публикации: 122
    • Профил
Абе, КРЕТЕН, тук въпроса е принципен - просто човека има микс от частни и публични мрежи и трябва да ги опише по правилен начин в iptables, за да не се nat-ват и публичните адреси. Не виждам за какво му са alias-и и т.н. дивотии.
Активен

KPETEH

• Напреднали
    • Профил
Добре значи не съм разбрал, но и това е решение ако някой иска да
прави подобни изпълнения.
Активен

p3tzata_

• Напреднали
  • Публикации: 210
  • Distribution: Fedora
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Цитат (KPETEH @ Април 10 2008,19:34)
И в крайна сметка е по-добра оферта да си ползва всички адреси без да има нужда да слага по схемата на пецата още 3 машини които са закачени за суича.

Просто всички машини, които трябва да са с реални адреси да си ги върже към суича, това не са допълнителни машини.

Активен

Никое ДОБРО не води до ДОБРО и никое ЗЛО не води до ЗЛО.

KPETEH

• Напреднали
    • Профил
Цитат (p3tzata_ @ Април 11 2008,09:26)
Цитат (KPETEH @ Април 10 2008,19:34)

Просто всички машини, които трябва да са с реални адреси да си ги върже към суича, това не са допълнителни машини.

До пецата виж нито се заяждам нито нищо просто ми се струва глупаво другите 3,4 или 5 адреса не ги знам колко са да се ползват от други машини вързани директно за суича.Поне да се ползват катo DMZ ми е мисълта зад рутер,поради съображения за сигурност не заради друго.
Иначе пък по твоята топология му отпада задачката да пише правила на рутера, но от друга страна пък трябва добре да си защити машините вързани директно за суича.
Активен