Здравейте всички,
имам следния проблем: налага се да се монтира rack, по възможост от 36U нагоре в офис, в който няма свободно помещение за "server room".
Единият вариант е да се навре рак-а в тесен килер (естествено климатизиран), което определено ме дразни като идея. В този случай би се наложило издърпването на целия шкаф през касата за достъп до задната страна. Не е невъзможно, но ми звучи като сбъднат кошмар

'>
Другият вариант е да се използва стаята за почивка - доста по-просторно помещение, което се използва за трапезария от служителите, както и за срещи с клиенти. Проблемът е, че шумът, както и ниската температура биха унищожили всяко друго приложение на стаята - тя би се превърнала просто в сървърно. В тази връзка - има ли такова животно като rack с отделна климатизация? Представям си го като нормален rack, във по-голяма стъклена конструкция, с интегриран климатик. Това би намалило (без да елиминира) дискомфорта за хората в помещението. Чувал съм за нещо подобно, но отдавна, а и не помня къде.
Ще съм благодарен и за други идеи, както и за споделен опит, но трява да се има предвид че офисът е под наем, така че преустройства, преградни стени и т.н. просто не са вариант.
Поздрави на всички!