Значи какво стана. Ами реших да мина от Windows Server 2003 на Linux CentOS и понеже не съм специалист на Linux си направих един пробен Сървър на един стар диск от 20 ГБ. Разбира се от първият път нещата не се получиха, но от вторият станаха по лесно от очакванията ми. Идеално, всичко тръгна, сложих си и един Webmin с Virtualmin. После си прехвърлих всички сайтове доволни-доволно, че съм успял. Но в бързината и в ученията за новата за мен ОС пропуснах факта, че от диска нищо не става, тъй като е само 20 ГБ. А на мен ми трябват 2 х 500. Та нали се сещате какво стана, сега незнам как да си сложа друг. Поточно със слагането нямам проблем, но как да направя, който сайт искам да ходи на новия диск. Значи всички сайтове се монтират с път: home/nov-domain.com/public_html/ . В Webmina има да зададеш път на сайта, но фигурират само директорийте от диска дето е инсталиран Linux. Та трябава да добавя някак си и куотата на новият диск. Като отида на " Disk and network Filesystems" има следното:
Примерен код |
Mounted as Type Location In use? Permanent? / (Root filesystem) Linux Native Filesystem (ext3) LVM VG VolGroup00, LV LogVol00 Да Да
/boot Linux Native Filesystem (ext3) Partition labelled /boot Да Да
/dev/pts PTS Filesystem (devpts) none Да Да
/dev/shm RAM Disk (tmpfs) none Да Да
/proc Kernel Filesystem (proc) proc Да Да
/sys SYSFS none Да Да
Virtual Memory Virtual Memory (swap) LVM VG VolGroup00, LV LogVol01 Да Да
/media/cdrecorder Unknown Type IDE device A Не Да
/media/usbdisk Windows Filesystem (vfat) SCSI device A partition 1 Не Да
/net Old Automounter Filesystem (auto) /etc/amd.net Не Да
/proc/bus/usb USBFS usbfs Да Не
... c/sys/fs/binfmt_misc BINFMT_MISC none Да Не
... r/lib/nfs/rpc_pipefs RPC_PIPEFS sunrpc Да Не
|
И сега трябва явно някак си да довава и новите празни дискове, но незнам как да ги добавя и да не взема да задрия нещо от съществуващото.
Много Моля, да ми помогнете !