Към Всички: За проблемите за които става въпрос в темата аз ще дам малко информация.
Неофициално аз съм единият от администраторите на машините. Първият проблем се случи в резултат на комбинация от ДДоС и легитимен трафик. Вторият проблем се дължеше изцяло на легитимен трафик, и за да сме по точни 8 робота бяха дошли да се разходят по форума. Най-вероятно защото някой беше набил масова регистрация по търсачките. Имаше около 100 заявки в секунда върху форума. Да знам броя на заявките е малък, но вероятно причината е по комплексна (някой лош сектор, малко недостиг на цпу и т.н.)
Взел съм мерки до колкото ми е във възможностите, без да правя генерално промени, проблема ако се случи да се самокоригира в приемливо време.
Пределно ми е ясно че софтуера на форума е малко остарял и не отговаря на новоизникналите изисквания и точно поради тази причина в момента се опитвам да го мигрирам към по-нова версия и/или към изцяло друг софтуер, но за съжаление не е толкова лесно. Архива отзад е някъде около гигабайт, да не говорим и за файловете. Да не говорим че смених работата и в момента свободното ми време е доста малко, но все пак се опитвам да отделям колкото мога.
Към BULFON: Как мислиш какви възможности има да отделим едно ъгълче за нещо като прост лог на събитията които се случват и евентуално една страничка със статус (примерно като
http://status.last.fm ). Не е проблем да ги изместим извън машините на linux-bg с цел да не са толкова зависими от състоянието на машините.
Пак към всички: Има ли желаещи да се заемат с изравянето на стойностните теми, организирането и редактирането им в подходящ формат и мигрирането им към wiki-то