Автор Тема: Няколко програми за видео обработка при  ubuntu  (Прочетена 7840 пъти)

texa

• Напреднали
  • Публикации: 15
    • Профил
Здравейте !!! Трябват ми няколко или една програма с която мога да направя следните неща:

- Изрежа част от avi клип - пробвах с  Kino но ми дава "/media/Nikola/Nikola/Sites/test/test.avi" is not a DV file. Do you want to import it?"
Когато му дам импорт нищо не става уж започва да зарежда нещо, а не зарежда нищо....

- Добавяне на лого към клипа
- Конвертирането на клипа в flv

Блгагодаря !!!!
Активен

betso

• Напреднали
  • Публикации: 281
    • Профил
Опитай с:
Примерен код
mencoder /media/Nikola/Nikola/Sites/test/test.avi -ss 0 -endpos 30 -ovc copy -oac copy -o /media/Nikola/Nikola/Sites/test/test-cutted.avi
По този начин ще изрежеш първите 30 секунди от файла и ще ги запазиш като test-cutted.avi.
Ако искаш да запазиш всичко, освен първите 30 секунди, можеш да използваш:
Примерен код
mencoder /media/Nikola/Nikola/Sites/test/test.avi -ss 5.4 -ovc copy -oac copy -o /media/Nikola/Nikola/Sites/test/test-cutted.avi

За конвертиране в FLV можеш да опиташ:
Примерен код
ffmpeg -i /media/Nikola/Nikola/Sites/test/test.avi /media/Nikola/Nikola/Sites/test/test.flv
`man ffmpeg` ще ти даде допълнителна информация, ако искаш да зададеш bit или sampling rate на аудио stream-а или формата на FLV-файла, примерно.

Можеш да потърсиш и графични frontends за mencoder. Освен това може да опиташ и avidemux.

Успех! :)
Активен

Warstomp

• Напреднали
  • Публикации: 344
  • Distribution: Debian, Ubuntu
    • Профил
Аз съм пробвал и с Kino и с avidemux под Дебиан и все се дънят.
Ако искаш да режеш отпред отзад, да лепиш с друг клип е много неудобно да се ползва конзола и да създаваш 5 пъти нов файл. Чакам да излезе Lenny и да ги пробвам пак.
Активен

texa

• Напреднали
    • Профил
А ако искам да оставя всички друго освен първите 90 сек. ?

mencoder /media/Nikola/Nikola/Sites/test/test.avi -ss 5.4 -ovc copy -oac copy -o /media/Nikola/Nikola/Sites/test/test-cutted.avi

Какво да променя в този ред ?

И някой софтуер за добавяне на лого ?

Активен

v_badev

• Напреднали
  • Публикации: 1355
    • Профил
Може да пробваш с PiTiVi. Не съм го ползвал, но по описанието изглежда правилната програма за целта.
Активен

KoIoSoS

• Напреднали
  • Публикации: 107
  • Distribution: Slackware
  • Window Manager: Xfce4.8
    • Профил
transcode.Погледни аvisplit.Avisplit
Активен

it is better to solve the right problem the wrong way than the wrong problem the right way   -- Doug McIlroy
Slackware Propaganda
http://video.google.com/videoplay?docid=-5210026640879077823

pastora

• Напреднали
  • Публикации: 100
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: GNOME
  • С нами Бог!
    • Профил
avidemux-а при мен работи перфектно...
Ubuntu Gutsy 64
Активен

...Но някои не обичат да знаят за своя български род, а се обръщат към чужда култура и чужд език и не се грижат за своя български език, но се учат да четат и говорят по гръцки и се срамуват да се нарекат българи. О, неразумни и юроде!...

Случайно да ви звучи актуално?

texa

• Напреднали
    • Профил
Благодаря инсталлнах avidemux и изрязах това което ми трябваше без проблем, но неможах да намеря как да сложа лого, има ли такава опция или с някоя др програма да пробвам.
Активен

m0rph

• Напреднали
  • Публикации: 271
    • Профил
В avidemux-a от Video--->Filters----->Misc има да се добави лого.

Хм.... сега забелязах че нещо логото в авидемукса не работи както трябва. Или поне във версия 2.4.1

nikolaj_i

• Напреднали
  • Публикации: 55
    • Профил
офф: Извън темата! Не мен ми трябва програма която търси фрагмент от  музика в голям музикален файл.  Не знам как и Гугъл да си опиша искането. Ако някой е чувал подобно нещо, дори някаква малка сламка ще му бъда много благодарен.
Активен