Благодаря, братя!
Ще се опитам да отговоря на всички. Ясно е, че засега идеята за преминаване към Линукс ще бъде отложено Благодаря на sdr за практическата идея за swap-а. Само да знаех как, ма ще науча!

'> Що се отнася до емулирането - никой подобен софтуер не предлага инсталационен диск, та може би за това емулацията не става както трябва - поне аз така мисля.
i_dotzev, прерових сайта им, както и на останалите, но няма такова съобщение. Ще се радваме, братко, ако някой наистина работи в тази насока.
Решението, за съжаление е ограничено от промени в хардуера и начина на доставка на обновяването. Както и да е!
Философските моменти на постовете и значението на достъпни и качествени юридически за всички (които са толкова важни колкото достъпен и качествен софтуер) ще обсъдим на някоя сбирка "При кмета", когато има време и желание за това. Смятам, че от професионална гледна точка за мен икономическият казус беше много поучителен - записал съм го в тефтера, като една от задачите да го анализирам и опиша (доколкото мога) в бъдеще.
Само едно малко допълнение за натиска на клиентите. Не съществува пряка връзка между натиска на клиентите и решенията на производителя. Това си е лично решение на производителя и един важен фактор е неговата паразарна позиция (bargaining power) спрямо клиентите. Но дори да няма по-добра пазарна позиция и сила за налагане на продукти - той може да бъде нерационален - което в един запълнен пазар може да означава напускане на отрасъла за него (да напусне може да си е чист инат) или откриване на достатъчно нерационални клиенти - ако пазара не е наситен (ниско ниво на конкуренция).
Та затова тези неща като конкуренция и пр. не действат като часовник, както в краткосрочен, така и в дългосрочен период.