Автор Тема: X.org "изяжда" swap  (Прочетена 645 пъти)

angie_bg

• Напреднали
  • Публикации: 842
  • Distribution: Ubuntu 10.04
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
X.org "изяжда" swap
« -: Oct 26, 2006, 17:53 »
От 2-3 дни се получи неприятен ефект: използваната от X.org swap памет постепенно се увеличава (като танго - мегабайт назад, два - напред). Когато Х-ът заеме цялата swap памет, започва бясно въртене на диска, мишката се движи на пресекулки, не се стартира/спира нищо, дори клавиатурата не реагира (напр. Caps Lock). Ако преди това съм рестартирал Х-а, броенето започва от нула. 500 МВ swap дял се заема за около час-час и половина. Допълнителна "екстра" - на всеки 5 мин Firefox си губи екрана (посивява текстовото поле, менютата и иконите остават с нормалния с вид), след около 10-15 сек. се възстановява. През последните дни не съм правил ъпгрейти, инсталирал съм Xara Xtreme и пробвах как ще изглеждат различните теми на KDE. Първоначално мислех, че увисването е от новата тема, но при възстановяване на Plastik нещата не се оправиха. По форумите има теми, в които се описва 96 - 98 % запълване на swap-а, но не и такава за 100 %. Някакви идеи?

П.П. 2 ч. и 7 мин. след този пост 500 МВ се напълниха и компът блокира. През това време заеманата физическа памет остава почти постоянна - около 30% свободна, т.е. около 65 МВ. За последните 10-15 мин. свободното място в swap дяла е намаляло с 6%. Имам усещането, че когато е включен Firefox (1.5.0.7), swap-ът намалява по-бързо.

Активен