Здравейте. Искам да поясня - тук, когато използвам емоции, ни ги приемайте като че се заяждам, аз така говоря с приятели - как да ви кажа, като за бодрост...
Иначе започвам отначало и по-подробно, както ме помолиха някои хора тук. Надявам се да бъда изчерпателен и се извинявам на всички, които могат да сметнат, че съм бил ПРЕКАЛЕНО изчерпателен. Та, значи, пускам аз инсталационния диск на Дебиан, 3.0 rc2, и после след като инсталирам основните модули променям сорс-листа на апт-гет и апт.конф и започвам да си ъпдейтвам компонентите. След което си ъпдейтвам цялата дистрибуция и инсталирам КДЕ 3.2.2 и офис-пакета ОпенОфис, както и Файърфокс. След което си свалям някои необходими програмки, и стартирам графичната среда. Както казах, интернета до момента ми върви первектно. След което правя apt-get install ehterconf, след което ми се СКАПВА интернета. Сега поствам interfaces:
interfaces:
auto lo eth0
iface lo inet loopback
iface eth0 inet static
address 192.168.1.178
netmask 255.255.255.0
broadcast 00-0a-e6-72-3c-5c
gateway 192.168.1.11
nameserver 80.72.64.4
i nastroikite na etherconf:
# /etc/network/interfaces -- configuration file for ifup(

, ifdown(

# The loopback interface
auto lo
iface lo inet loopback
# The first network card - this entry was created during the Debian installation
# (network, broadcast and gateway are optional)
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.1.178
netmask 255.255.255.0
network 80.72.64.4
broadcast 192.168.1.255
gateway 192.168.1.11
Това е, общо взето. Работя с Дюрон на 1300, хард 40 ГБ, 256 рам, 32 мб. нвидиа видеокарта, клавиатура и мишка

'> и монитор 17" KTC. Дебиана ми е на hda5. Когато работя като руут, ВСЯКА програма, която стартирам, освен Gaim, се стартира за повече от 7 минути. Появява се иконката до мишката, и стои така 5-7 минути.... когато работя като юзер, всичко е наред. Работи си добре, само остава проблема с браузерите - когато напиша някакъв адрес в адресния ред, браузърът забива за поне 5-7 минути, точно толкова, колкото отнема и да се стартира някоя програма, когато ряботя като руут. Инсталирал съм си драйверите за видеокартата - не ми е за първи път да го правя. Свалил съм си ги от сайта на нвидиа. Нямам Уиндоус и никога няма да имам, освен ако не си купя легален... Искам да си остана с Дебиан, но съществуващите проблеми могат да ме откажат. За да старирем интернета, всеки път трябва да въвеждам неща от рода на ifconfig........... и тн. С вградена мрежова карта съм, но с другите дистрибуции не съм имал проблеми с нея.