Автор Тема: Скрол на мишката  (Прочетена 6006 пъти)

thc

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 184
  • Distribution: FreeBSD
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
    • WWW
Скрол на мишката
« -: May 09, 2004, 05:56 »
мисля че тук имаше една бърза дискусийка как да си пуснем скрола на мишката в графичен режим, обаче сега като ми потрябва виждам че я няма '<img'> какво стана? изтрихте ли я, преместихте ли я? мисля че беше нещо просто но не знам какво беше точно- ZAxisMapping "4 5"
това ли е реда който трябваше да се добави в XF86Config ?
Активен

CS & WoW players click here

feminem

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 19
    • Профил
Скрол на мишката
« Отговор #1 -: May 09, 2004, 08:45 »
/etc/X11/XF86Config

Section "InputDevice"
    Driver "mouse"
    ...
    Option "Device"        "/dev/psaux"       # За PS/2 мишка
#   Option "Device"        "/dev/input/mice"  # За USB мишка
    Option "Protocol"      "imps/2"
    Option "ZAxisMapping"  "4 5"
EndSection
Активен

vstoykov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1286
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Fluxbox
    • Профил
    • WWW
Скрол на мишката
« Отговор #2 -: May 09, 2004, 10:20 »
Няколко примера:

Примерен код

Section "InputDevice"
        Identifier  "Serial Mouse"
        Driver      "mouse"
        Option      "ZAxisMapping" "4 5"
        Option      "Protocol" "intellimouse"
        Option      "Device" "/dev/mouse"
        Option      "Emulate3Buttons" "true"
        Option      "Emulate3Timeout" "70"
        Option      "SendCoreEvents"  "true"
EndSection

Section "InputDevice"
        Identifier  "Serial Mouse COM1"
        Driver      "mouse"
        Option      "ZAxisMapping" "4 5"
        Option      "Protocol" "intellimouse"
        Option      "Device" "/dev/ttyS0"
        Option      "Emulate3Buttons" "true"
        Option      "Emulate3Timeout" "70"
        Option      "SendCoreEvents"  "true"
EndSection

Section "InputDevice"
        Identifier  "Serial Mouse COM2"
        Driver      "mouse"
        Option      "ZAxisMapping" "4 5"
        Option      "Protocol" "intellimouse"
        Option      "Device" "/dev/ttyS1"
        Option      "Emulate3Buttons" "true"
        Option      "Emulate3Timeout" "70"
        Option      "SendCoreEvents"  "true"
EndSection

Section "InputDevice"
        Identifier  "Serial Mouse COM1 MS"
        Driver      "mouse"
        Option      "Protocol" "Microsoft"
        Option      "Device" "/dev/ttyS0"
        Option      "Emulate3Buttons" "true"
        Option      "Emulate3Timeout" "70"
        Option      "SendCoreEvents"  "true"
EndSection

Section "InputDevice"
        Identifier  "Serial Mouse COM2 MS"
        Driver      "mouse"
        Option      "Protocol" "Microsoft"
        Option      "Device" "/dev/ttyS1"
        Option      "Emulate3Buttons" "true"
        Option      "Emulate3Timeout" "70"
        Option      "SendCoreEvents"  "true"
EndSection

Section "InputDevice"
        Identifier  "PS/2 Mouse"
        Driver      "mouse"
        Option      "Protocol" "PS/2"
        Option      "Device" "/dev/psaux"
        Option      "Emulate3Buttons" "true"
        Option      "Emulate3Timeout" "70"
        Option      "SendCoreEvents"  "true"
        Option      "ZAxisMapping"          "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
        Identifier      "USB Mouse"
        Driver          "mouse"
        Option          "Device"                "/dev/input/mice"
        Option          "SendCoreEvents"        "true"
        Option          "Protocol"              "IMPS/2"
        Option          "ZAxisMapping"          "4 5"
        Option          "Buttons"               "5"
EndSection
Активен

Филип Бонев

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 517
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Скрол на мишката
« Отговор #3 -: May 09, 2004, 12:22 »
Здравейте и аз имам един проблем незнам само че да ли е от мишката, под Windows като цъкна скролера затварям табовете на FireFox, а под Linux не става.

От FireFox ли е, или от настрoйките на X.

В XF86Config имам това:
Section "InputDevice"
   Identifier  "Mouse1"
   Driver      "mouse"
   Option      "Protocol" "IMPS/2"
   Option      "Device" "/dev/mouse"
        Option      "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection
Активен

Поздрави,
Филип Бонев

thc

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 184
  • Distribution: FreeBSD
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
    • WWW
Скрол на мишката
« Отговор #4 -: May 09, 2004, 20:12 »
Благодаря ви! '<img'>
Активен

CS & WoW players click here

n3c

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 97
    • Профил
Скрол на мишката
« Отговор #5 -: May 10, 2004, 01:04 »
Цитат
Здравейте и аз имам един проблем незнам само че да ли е от мишката, под Windows като цъкна скролера затварям табовете на FireFox, а под Linux не става.


Предполагам знаеш, че в UN*X/Linux обикновено скролера е резервиран за paste функция. Предполагам това е проблема. Защо не ползваш едно от най-големите предимства във Firefox - mouse gestures? Има го като разширение и може свободно да се изтегли и инсталира от тук. (ВНИМАНИЕ!!! Mouse gestures водят до пристрастяване '<img'>).
Активен

Do you UNIX?

n3c

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 97
    • Профил
Скрол на мишката
« Отговор #6 -: Jun 23, 2004, 03:08 »
http://www.linux-bg.org/cgi-bin....;t=2844
Активен

Do you UNIX?

Филип Бонев

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 517
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Скрол на мишката
« Отговор #7 -: Jun 23, 2004, 14:40 »
Цитат (n3c @ Май 10 2004,01:04)
Цитат
Здравейте и аз имам един проблем незнам само че да ли е от мишката, под Windows като цъкна скролера затварям табовете на FireFox, а под Linux не става.


Предполагам знаеш, че в UN*X/Linux обикновено скролера е резервиран за paste функция. Предполагам това е проблема. Защо не ползваш едно от най-големите предимства във Firefox - mouse gestures? Има го като разширение и може свободно да се изтегли и инсталира от тук. (ВНИМАНИЕ!!! Mouse gestures водят до пристрастяване '<img'>).

Ами аз го намерих, къде е решението за firefox-а.
Пишеш about:config и сменяш middlemouse.contentLoadUrl = false.
След тази редакция с средния бутон(скролера) затваряш табове както в Уиндоус и всичко остнало си работи, както е било преди това(имам предвид paste и разни такива)
Активен

Поздрави,
Филип Бонев