Автор Тема: Проблем с печатане - RDP от Ubuntu към Windows Server 2003  (Прочетена 6474 пъти)

gogo_d_wiz

• Участници
  • Публикации: 3
    • Профил
Здравейте,

Опитвам се да използвам Ubuntu Linux 8.10 за да се вържа към Windows Server 2003 – Terminal server, като използвам Remote desktop протокола. 

Изпробвах следните програми – tsclient, remote desktop, Gnome-RDP и KRDC – обаче не успях да подкарам пренасочването на принтера. 

Последно попълвайки в Extra options на KRDC следното “-r printer :Lexmark E210” успях да подкарам printer redirection. 

Сега обаче не успявам от терминалната сесия да отпечатвам на принтера вързан към работната станция с Ubuntu Linux 8.10. В Event Viewer ми генерира  Event ID 6161 и нищо не се отпечатва.
Инсталирал съм и SAMBA на работната станция с Ubuntu-то, но и това не ми помага.

Има ли някой който е отиграл печат от терминалната сесия  на Windows Server 2003 на локален принтер вързан към работната станция с Ubuntu Linux 8.10? И дали ще може да ми помогне?

Георги Петров
Активен

HeadPhoneS

• Напреднали
  • Публикации: 27
  • Distribution: Gentoo , Ubuntu
  • Window Manager: KDE , Gnome
    • Профил
А на 2003-то инсталирал ли си драйвер за въпросния лексмарк ?
Активен

gogo_d_wiz

• Участници
    • Профил
Да имам инсталиран драйвер за Lexmark E210. Имам две работни станции под Windows XP, които са със същия принтер и се вързват към сървъра през RDP - с тях проблем при печатането нямам.
По принцип при свързване от Ubuntu чрез гореописаните опции принтера излиза като Default в терминалната сесия - просто не иска да печата.
Активен

HeadPhoneS

• Напреднали
  • Публикации: 27
  • Distribution: Gentoo , Ubuntu
  • Window Manager: KDE , Gnome
    • Профил
Продължавам да си мисля че е проблем с драйвер виж какво пише из man rdesktop

-r printer:<printername>[=<driver>],...
              Redirects a printer queue on the client to the server. The <printername> is the name of  the  queue
              in  your local system. <driver> defaults to a simple PS-driver unless you specify one. Keep in mind
              that you need a 100% match in the server environment, or the driver will fail. The first printer on
              the command line will be set as your default printer.

Активен

gogo_d_wiz

• Участници
    • Профил
Извадка от един друг форум :)
---------------------------------------------------------------------------------------------
RE: Remote desktop от Ubuntu към Windows Server 2003 - Проблем с печатане
Цитат на phrozencrew от Сряда, 26.11.2008 13:25
” Виж тази информация дали няма да ти реши проблема:
https://help.ubuntu.com/community/NetworkPrintingFromWin2000

Много благодаря за линка. Не ми помогна на 100%, но все пак ми даде насока така че успях да подкарам принтирането - комбинация от GADMIN-SAMBA + информацията от линка + която и да е от гореописаните програми.

Георги Петров
------------------------------------------------------------------------------------------

Относно съвпадението 100% на драйвера и името на принтера на работната станция и сървъра важи за Windows към Windows Server 2003. Иначе не печата коректно.

Георги Петров

Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Debian и Windows 2003 server
Настройка на програми
BlueSky 10 7564 Последна публикация Dec 26, 2004, 20:23
от BlueSky
Помогнете с mount Windows 2003 Server
Настройка на програми
INJ 1 5671 Последна публикация Apr 06, 2005, 14:03
от rpetrov