Здравейте и благодаря предварително на всички които ми отговорят!
От доста време имах намерение да сменя уиндоуса с линукс, Накрая го направих, но не стана по начина по който мислех.

След като си свалих Убунту 8.10 на СД и го пуснах да се инсталира след инсталацията с голямо съжаление разбрах че всичко което преди това съм имал на харда е изчезнало. Сигурно по време на инсталацията ме е питало по някакъв начин, но не съм обърнал внимание. Както и да е - вината си е изцяло моя. Това беше първия ми допир с линукс-а. Досега не съм имал никакъв контакт с него. Следователно ми е пълна мъгла всичко. Изчетох доста неща по форумите, за програми като Р-студио и други, ама мен ме притеснява факта че е сменена файловата система и няма да ми свършат работа, А някои директно ми казаха, че няма надежда заради това. Купих си още един хард диск с идеята ако е възможно да възстановя каквото мога на него. Та молбата ми е ако има някакъв начин да си върна старите файлове да го споделите. Не искам да се връщам обратно към уиндоус, писна ми от антивирусни програми, защитни стени, и куп ненужни глупости.
Още веднъж благодаря на всички които пишат