Автор Тема: Gentoo Gnome инсталация  (Прочетена 3294 пъти)

yavor76

• Напреднали
  • Публикации: 26
    • Профил
Gentoo Gnome инсталация
« -: Dec 26, 2008, 03:00 »
Как да го подкарам това гноме. Инсталирам начисто Дженту, пита ме какво искам-казвам му Гноме! След рестарта директо влиза в графичен промпт...име парола...нищо - съобщение ме уведомява, че всичко е продължило само 10 сек. Избирам на логина Gnome.session - пак така! Ламерска работа! Но на Slack-а са точно 6 символа: init 4 а тук изглежда иска молитви
Активен

ray

• Напреднали
  • Публикации: 1464
    • Профил
Re: Gentoo Gnome инсталация
« Отговор #1 -: Dec 26, 2008, 06:07 »
Здравей,

Инсталирал си на харда или си заредил само инсталационния диск (LiveCD) и искаш да се логнеш?
Инсталацията обикновенно включва компилиране на ядро и поне 10-тина други настройки.
Румен
Активен

yavor76

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2 -: Dec 26, 2008, 13:44 »
Инсталирах го от "Gentoo 2008.0 LiveCD" - отне доста време. После след като се логна в графичната среда ми изписва, че "gnome-session" - няма такъв файл. Аз при инсталацията избрах Гноме(имаше само gnome-base) има ли го въобще Гномето на CD-то? Не му разбирам много-инсталацията я правя със съветника за прости хора. eth0 не ми намира, Grub-а си обърква буквите на хардовете и партишъните и не се страртира, но тези неща ще ги оправя и не са ми проблем. Само за графичната среда ако може да помогнете  :-\
......
Изписва ми следното na Gnome.session:

/etc/X11/Xsession: Begining session setup...
/etc/X11/gdm/Xsession: Setup done, will execute: /usr/bin/ssh-agent --gnome-session
Your session only lasted less than 10 seconds. If you have not logged out yourself, this could mean that there is some installation problem or that you may be out of diskspace. Try logging in with one of the failsafe sessions to see if you can fix this problem.

А когато избера Gnome.failsafe:
Could not find GNOME installation, will try running the "Failsafe xterm session"

Няма да се откажа скоро така че ако имате предложения пишете
« Последна редакция: Dec 26, 2008, 23:18 от yavor76 »
Активен

gizi_

• Напреднали
  • Публикации: 521
  • Distribution: Debian/Lenny, SLES/9-11
  • Window Manager: Gnome 2.22.3
    • Профил
« Отговор #3 -: Dec 27, 2008, 00:35 »
Виж това -> http://www.gentoo.org/doc/en/gnome-config.xml
Активен

yavor76

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4 -: Dec 27, 2008, 04:51 »
От инсталатора останах с убеждение, че той ще нагласи GNOME , но явно не е така. Отивам да изпълня инструкциите. Благодаря! После ще кажа дали е станало.
..................
Преборих се  [_]3  Благодаря за помощта! Цялата работа дойде от това, че си мислих че го инсталира по дефолт, иначе документацията е добра и няма начин да не се оправи човек ако я прочете . Май ще оставя Xfce4 обаче - лекичко е и ми харесва засега   ::)
« Последна редакция: Dec 27, 2008, 19:54 от yavor76 »
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Кирилица в нещо друго освен KDE или GNOME
Настройка на програми
rat 6 9871 Последна публикация Jan 24, 2003, 22:54
от Kasho
GNOME на български
Настройка на програми
demercel 8 9443 Последна публикация Jun 13, 2017, 07:48
от deant01