Порче,
...
Ти точно ще седнеш днеска, утре вечер и ще измислиш нова форма на активност, дето ще доведе до пълен обрат!?
...
Булфоне, на кой му трябва "пълен обрат"? И въобще какво точно значи това? За домашно можеш да направиш сравнение между политическите системи в държави с "типови" демокрации, например САЩ, ГБ, Франция, Германия, Русия. Защо Русия? Ами да, там де-юре има демокрация и то доста характерен тип, заемащ цяла част от спектъра. Провери кое как седи във всяка една от тях и ако ти харесва как е уреден въпроса по даден проблем, можеш да се бориш за прилагането му у нас. Тогава вече дори и на протест да излезеш, ще знаеш
за какво се бориш.Та като се разровиш в чуждите демокрации и политически опит, ще видиш, че има не един начин за прилагане/налагане на гражданската инициатива, освен замерянето на парламента с камъни. Иначе мирният протест е нещо чудесно и с мирен протест междудругото някои професионални прослойки успяха да си постигнат целите, макар и частично. Пример - протеста на учителите, постигнаха един малък но важен успех, който ще има значение и за в бъдеще.
Мисълта ми е, че нашата демокрация не може да се развие изведнъж и тук да стане като в Германия, например. Развитието на нашата демокрация
трябва да се изстрада и това ще стане бавно, по пътя на естествената еволюция (за съжаление). И кой друг ако не ние? Аз и ти трябва да се погрижим, аз и ти не трябва да даваме подкупи, аз и ти трябва да си ползваме главите и да не гласуваме постоянно за една и съща партия (като футболни фенове), аз и ти трябва да работим повече, да произвеждаме повече, да плащаме повече данъци... мога да продължавам до утре. И така България ще се оправи, така България няма да бъде "скапана държава", не за друго, а защото аз и ти няма да сме скапаняци.
Но това:

не е начинът!
Това може да е вариант, само ако
тази тенденция в световен мащаб се запази

Основният проблем на България е липсата на качествен човешки ресурс. Тук е пълно с вечно недоволни лигльовци които чакат я царя, я премиера (я султана) да им оправи живота, да им свърши работата. Няма достатъчно хора дори за лидери на основните партии. И никой не си признава неговата отговорност дори за собствения му живот, камо ли за нещо по-мащабно.
Наскоро спорих с един приятел, оплакваше ми се как оня педераст катаджията му бил взел 20 лв. само защото карал без колан, говорел по телефона и пресякъл пешеходен светофар на червено. И аз му викам "той би ли те за тия 20 лв. или ти му ги предложи", съответно му казах, че катаджията си е наред, а педерасът е той - следващия път да не дава пари, а да си отнесе акта. Той почна да се нервира и как мислиш свърши спора.

И още нещо: студентите не са били на протест! С който ти да съм говорил напоследък или не знае за какво става дума или реагира с "абе ти луд ли си". Така че не ни слагайте под общ знаменател. Както казах на повечето не им пука за политиката, а от останалите всеки си има собствена интерпретация. Не случайно, тези които отидоха на протест, ясно заявиха че протестът им
не е политически 
P.S. Ако поне на един му влезе нещо в главата, значи няма да съм си загубил времето.