Автор Тема: Ubuntu 8.10- звук и интернет  (Прочетена 1844 пъти)

roni04

• Участници
  • Публикации: 3
    • Профил
Ubuntu 8.10- звук и интернет
« -: Feb 08, 2009, 17:21 »
Качих си Ubuntu 8.10 през Wubi.При влизането в Windows-а установих,че са ми изтрити драйверите на Lan картата и Windows-а не я открива,като хардуер.Картата е вградена на дъното.ASRock G41M-LE.Сътоветно и в Ubunto-то не можах да подкарам нета.След като компютъра постоя известно време изключен,като го включих в Win-а си разпозна картата.Качих драйверите и нета тръгна.Проблема остана само в Ubunto-то.Не можах да подкарам нета,нито с вградената,нито с външната Lan карта(не знам правят ли се настройки,или става автоматично).Звук също нямам в Ubunto-то.Откъде да го подкарам?На стария ми комп със старото Ubunto 7.10 всичко си вървеше без никакви настройки-и нет и звук и всичко.Моля дайте ми съвети,като за начинаещ. ;)
Активен

bombov

• Напреднали
  • Публикации: 35
  • Distribution: Убунту 8.10
  • Window Manager: Gnome 2.24,1
    • Профил
Re: Ubuntu 8.10- звук и интернет
« Отговор #1 -: Feb 08, 2009, 18:08 »
На мен ми е на български така ,че е ако е необходимо си превеждай за нета :

Система -> Предпочетания - > Network Configuration

И си има съответните подразделения ,която не се различават ,много от Уиндоуса като опция за настройки,

За звука :

Система -> Звук и гледай :
стандартни канали на миксера

И ако трябва влизаш във "Програма за силата на звука" и ако е необходимо от Предпочетания вкарваш ,ако е необходимо още Input/output устройства.
Активен

onlinels

• Напреднали
  • Публикации: 46
  • Distribution: Backtrack 4 R2
    • Профил
« Отговор #2 -: Feb 08, 2009, 18:33 »
Я пробвай това:
Код:
ifconfig
Това ще ти покаже какви закачени мрежуви устройства имаш.
Ако има само lo напиши:
Код:
ifconfig eth0
Трябва да кажеш и какъв вид интернет използва ако не го подкараш. А малко ме съмнява линукса да ти е изтрил драйверите за ланкартата! Няма как да стане  :D
Активен

Live to ride and ride to life

roni04

• Участници
    • Профил
« Отговор #3 -: Feb 09, 2009, 12:07 »
Понеже съм новак в Linux-а, това в конзолата ли да ги пиша? А аз започвам да си мисля че ми трябват драйвери за лан-а и за звука?
Активен

tyuio

• Гост
« Отговор #4 -: Feb 09, 2009, 13:26 »
невярвам да има нужда драйвер за мрежовата? за звука може
Активен

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
« Отговор #5 -: Feb 09, 2009, 14:45 »
За нета: Получават се подобни неща понякога, windows успива картата и си я събужда като се стартира, съответно линукса не я събужда и тя не работи, но се вижда, че е там. Това е само предположение все пак виж дали имаш такива настройки http://stardust.linuxolution.org/smf/index.php/topic,20.15.html
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

roni04

• Участници
    • Профил
« Отговор #6 -: Feb 10, 2009, 21:04 »
Tolostoi, пробвах показаните настройки но пак не стана. Интересното е че модела мрежова карта показан в примера е същата като мойта. Значи при преминаване веднага към Win. не може да ми я открие въобще като хардуер, а като изгася компа за около час, после го паля на Win. и всичко си е наред. Проблема го реших с една допълнителна Lan на PCI. Сега нет имам ама със звука не се справям. В сайта на ASRock не дават драйвери за Linux >:D. Забравих да спомена че дъното е ASRock G41M-LE. Ако някой помогне ще съм много благодарен! Много съм запален и искам да го пусна на новия комп. ;D
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
apt-get на Ubuntu?
Настройка на програми
Lamer 8 13302 Последна публикация May 29, 2009, 22:35
от go_fire
Раздавам Дискове на UBUNTU
Живота, вселената и някакви други глупости
IvanST 31 20747 Последна публикация Jan 25, 2005, 16:16
от Joro
apt-get на UBUNTU