Автор Тема: cd/dvd catalog  (Прочетена 1125 пъти)

mishot

• Напреднали
  • Публикации: 191
  • Distribution: Fedora 16
  • Window Manager: Gnome-Shell
    • Профил
cd/dvd catalog
« -: Feb 20, 2009, 16:02 »
здравейте,
трябва ми web базиран cd/dvd каталог. Тези които пробвах са специализирани или за музика или за филми. Не ми трябва да слагам обложки и да описвам актьори. Искам да правя каталог на data cd/dvd(списък с директориите и файловете за съответния носител). Не успях да открия подобен проект, ако някой знае да помага :-)
Активен

iskren

• Напреднали
  • Публикации: 185
  • Distribution: Fedora Core 8
  • Window Manager: KDE3
    • Профил
Re: cd/dvd catalog
« Отговор #1 -: Feb 22, 2009, 21:38 »
Хм ... ако му пуснеш updatedb върху носителите и после търсиш с locate? Ако това не ти върши точно работа можеш да си напишеш ръчно индексиране (няколко реда е, ако е това което си мисля че искаш - просто файловата структура и имената на файловете (евентуално и колко са големи) - това се пише лесно на bash). Ти искаш web базирано - ами пишеш 2 реда на PHP и пускаш под apache-то. Лично аз съм си направил едно просто индексиране на няколко папки всекидневно и имам примитивна търсачка на още по-примитивния ми сайт - става наистина за не повече от час.

Успех!
Активен

mishot

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2 -: Feb 23, 2009, 09:48 »
става дума за около 700 DVD-ta(постоянно нарастват), които да се индексират, и да може да се достъпват от машини по мрежата(само съдържанието на дисковете). Досега са ползвали някаква програма под уин(whereisit), но искам да махна уин фактора. Намерих доста програми подобни на горната, но няма как да накарам всички да си качат линукс, затова реших да е през уеб.
Активен

iskren

• Напреднали
  • Публикации: 185
  • Distribution: Fedora Core 8
  • Window Manager: KDE3
    • Профил
« Отговор #3 -: Feb 23, 2009, 22:33 »
Добре - следва по-скоро подсказка, от колкото пълно описание какво точно трябва да направиш:

1. Използваш командата updatedb (погледни в ман страницата) за да създадеш отделен database файл за всяко двд. Естествено трябва да сложиш всяко двд в рома и да пуснеш един ред скрипт (като сменяш database файла).
2. Използвайки командата locate можеш да търсиш едновременно във всички database файлове който си създал по-рано (било то 700+). Съответно ще ти изпише редовете,  който мачват.
3. Като използваш горното е доста просто (мисля) да се направи един web фронт енд, който да вика командата locate и да форматира подходящо резултата.

Ако този вариант не те устройва по една или друга причина, можеш да направиш сам индексиращ скрипт - не повече от 10 реда и да си пишеш цялата информация в един файл (като евентуално пазиш и някаква информация за самото двд (т.е някакво по-смислено име - както сметнеш за добре), та да може после web интерфейса да отговаря повече на твоите нужди (примерно да можеш да браузваш в даден диск/дискове итн) Макар че съм доста сигурен че с малко повече четене ще изкараш и същия резултат от locate / updatedb. Разибра се с този подход можеш да пазиш допълнителна информация за всеки файл (големина, вид, и там каквото още сметнеш за добре).

Ти реши кое е по-добре. Ако въобще не ти се занимава и искаш нещо готово - кажи - поне да знаем какви са ти намеренията (пък токувиж докато си плямпаме някой го направил докато си пие кафето :)).
Активен

mishot

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4 -: Feb 24, 2009, 09:29 »
Благодаря за съвета, ще го пробвам.
Също намерих няколко проекта, които на пръв поглед ще ми свършат работа:
DiscDB