Автор Тема: бавен запис в Calc?  (Прочетена 1387 пъти)

pipi2008

• Напреднали
  • Публикации: 35
    • Профил
бавен запис в Calc?
« -: Feb 24, 2009, 12:50 »
Здравейте, имам следния проблем. Имам файл в Calc на опън офиса, който съм вързала с база данни и с няколко файла в Writer и всеки път при отварянето и сейфването ми се бави по около 2 минути на всяка операция. Вдигнах в настройките паметта за използване на опън офис и паметта за един обект, но не виждам някаква промяна. А компютъра ми не някаква баба, среден клас - 1 гига рам, 2 гигахерца процесор. Та може ли още нещо да се направи, за да забързам малко процеса?
Активен

ръца-пръца

• Напреднали
  • Публикации: 49
    • Профил
Re: бавен запис в Calc?
« Отговор #1 -: Feb 24, 2009, 15:38 »
Отговорът който ще ти дам е чисто предположение, не съм го пробвал и не знам дали ще работи:
Отвори Tools -> Options -> OpenOffice.org Base -> Connections . Избери отметката Connection pooling enabled. И тука вече според вида на базата която използваш, избери съотвтния драйвър (за Access - ODBC,  за openoffice Base - най - вероятно JDBC, или пък alabala.dbase.ODriver - не знам, пробвай със всичките  :D ) и избери отметката "Enable pooling for this driver". Вкарай някакво по-голямо число - примерно 600 (10 минути) и после OK.
Това би трябвало да поддържа връзката към базата данни жива и да я преизползва при следващата операция, вместо за всяка операция да създава нова връзка.
Сподели моля ти се резултата от това, че и на мен ми стана интересно  :P
Активен

pipi2008

• Напреднали
  • Публикации: 35
    • Профил
Re: бавен запис в Calc?
« Отговор #2 -: Feb 25, 2009, 08:51 »
Отговорът който ще ти дам е чисто предположение, не съм го пробвал и не знам дали ще работи:
Отвори Tools -> Options -> OpenOffice.org Base -> Connections . Избери отметката Connection pooling enabled. И тука вече според вида на базата която използваш, избери съотвтния драйвър (за Access - ODBC,  за openoffice Base - най - вероятно JDBC, или пък alabala.dbase.ODriver - не знам, пробвай със всичките  :D ) и избери отметката "Enable pooling for this driver". Вкарай някакво по-голямо число - примерно 600 (10 минути) и после OK.
Това би трябвало да поддържа връзката към базата данни жива и да я преизползва при следващата операция, вместо за всяка операция да създава нова връзка.
Сподели моля ти се резултата от това, че и на мен ми стана интересно  :P

Ми, няма промяна за съжаление :-( Това, което ми направи впечатление е, че на два еднакви по параметри компютри с разлика само това че единия е с операционна система ХР хоум едишън, а другия - ХР профешънъл, файлът е с различна бързина, на хоума е бавен, а на другия - бърз? Всъщност самото отваряне на файла става нормално бързо, но като пита да обнови ли връзките към другите файлове и като му се даде ДА, тогава се бави много (на машината, която е на ХР хоум едишън).
« Последна редакция: Feb 25, 2009, 08:52 от pipi2008 »
Активен