Страници: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 40   Надолу

Автор Тема: Смях  (Прочетена 221097 пъти)

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5028
    • Профил
Re: Смях
« Отговор #495 -: Apr 07, 2025, 16:10 »
   За да не съм голословен:  ;D

Бременен,та дрънка !  ;D
« Последна редакция: Apr 07, 2025, 16:12 от spec1a »
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7471
    • Профил
« Отговор #496 -: Apr 07, 2025, 17:28 »
Този го зная.

Но не мога да се накарам да го изгледам.  :D
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #497 -: Apr 08, 2025, 10:06 »
   Могат да се кажат (и напишат) много неудобни факти за
хомосексуализЪма в САЩистан,но ще дофтаса ... сещате се кой ...
и ще пише за "латентен хомосексуализъм" и т.н.
   Аз нямам проблем с него,мога да го завра в кучи гъз,но повечето
пишещи тук се дразнят,та затова, няма да пиша.

Надявам се да ме разбирате правилно ...
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #498 -: Apr 08, 2025, 11:39 »
На мен пък изобщо не ми дреме, как би ме нарекъл някой друг.
Даже ме напушва на смях.

Дори наистина да си латентен хомосексуалист, какво от това!
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6427
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #499 -: Apr 08, 2025, 11:43 »
Ем хора всякакви. На някой не му пука за такива неща, на друг му се евава мамата.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #500 -: Apr 08, 2025, 12:04 »
На мен пък изобщо не ми дреме, как би ме нарекъл някой друг.
Даже ме напушва на смях.

Дори наистина да си латентен хомосексуалист, какво от това!

Ами ... нищо ...
Просто не съм такъв.

Но съм сигурен,че и ти би "подскочил" ...

Дразнеща е неговата агресивна позиция в защита на чифутите.
Като че ли му плащат за това.

Има един Вени Марковски,с подобна позиция,
Я си казал/написал нещо против евреите, я е написал разярени
опровержения, или яростни нападки срещу пишещия .
Обикновено в про-еврейския парцал "е-вестник" на Иван Бакалов.
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #501 -: Apr 08, 2025, 13:00 »
Не бих подскочил.
Не веднъж са ме питали, дали не съм обратен.
Просто защото съм придирчив към жените и не говоря изобщо за връзките си. С коя се виждам, защо, ако имам проблеми с нея. Личния ми живот си го държа личен.

И така, като не ме виждат да свалям жени, си мислят, че съм обратен и питат, за да знаят, дали не са в опасност  :D
С едно просто "не" се приключва. Не се обяснявам.

Смешното е, че наистина не свялам жени. Те сами идват поради някаква неизвестна за мен причина.  ;D

Нямам и достойнство, което да отбранявам. Отдавна съм се отказал от това. Намирам го за слабост, щото човек, ако ти разбере, с какво сам се оценяваш положително, може да го есксплоатира и да те върти на малкия си пръст, а ти само ще хвърляш пяна и ще фучиш, бесен.
Виждал съм хора да палят от една единствена дума.

Хората хвърлят епитети и го обръщат на лично, когато им липсват аргументи или искат да приключат набързо спор и да излязат от него, като в същото време запазят някаква позиция. Не е нещо толкова лошо, ако не го приемаш сериозно или лично. Просто това е едно от нормалните развития при такава ситуация.
Ако не ти се спори или нямаш какво да отвърнеш, това е един от малкото възможни изходи. И аз съм го правил и от време на време се изпускам все още. Да хвърля епитет.
И не трябва да го приемаш лично, защото почти винаги просто е реакция.

Може категорично да се изкажа за някого с лоша дума, но това е като констатация. Когато не искам нищо общо да имам с някого, защото съм го разбрал какъв е и го наричам открито със съответното определение. Това точно, го правя сравнително често. Обикновено спрямо публични личности.

Истинската причина за "подскачането" е у нас. Склонни сме да търсим негативното у другите и да му обръщаме повече внимание. Това, а така също и реакциите ни към хората са свързани с едно единствено нещо - болката. Не искаме да бъдем нарадени, да се покажем уязвими, да ни видят в лоша светлина и бягаме от това, бдителни сме заради това. Гледаме първо да разберем, от какво трябва да се пазим. Трябва ни време в компанията на даден човек, докато почувстваме, че можем да се отпуснем.
За тази работа обаче трябва истинско общуване.
Интернет, чатовете, форумите, социалните мрежи, не могат да ти предоставят такова общуване, просто защото нямат капацитета за това. Трябва да си преял няколко пъти и изпил десте литра водка с някого, за да имаш възможност да разбереш, дали можеш да му се довериш до някаква степен или не.

Хората те оставят на мира и спират да ти говорят така, ако не "подскачаш".
А може причината изобщо да не е и у теб или заради нещо, което си казал. Може колегата им да ги е издразнил, жената, децата да са потрошили нещо, някой да ги е засякъл днес на улицата с колата и несъзнателно да си го изкарват на теб. Но това е моментно.

В книгите на Карлос Кастанеда, Дон Хуан нарича това "малкия тиранин". Не самия човек, ако е човек, а ситуацията, случката, нещото, което се случва сравнително често и което те дразни.
И се случва, и продължава да се случва с една единствена цел - да те научи на нещо. Продължава да се случва, докато не си си научил урока.

В крайна сметка, поради някаква причина, човека се е издразнил, хвърля ти репликата или епитета, изпуснал е рязко парата и си продължава деня. Ти обаче "подскачаш" и петнадесет минути, половин част, два часа, половината или целия ти ден прекарваш в раздразнение. Негативите са у теб, на практика си ги приел, позволил си им да вземат превес и да контролират битието ти за някакво време.
Отдавна съм разбрал, колко безмислено е това.
Затова и казах, че обикновено при такива случаи ме напушва на смях.
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #502 -: Apr 08, 2025, 16:38 »
    Не познавам творчеството на Карлос Кастанеда.

Но това:

Цитат
В книгите на Карлос Кастанеда, Дон Хуан нарича това "малкия тиранин". Не самия човек, ако е човек, а ситуацията, случката, нещото, което се случва сравнително често и което те дразни.
И се случва, и продължава да се случва с една единствена цел - да те научи на нещо. Продължава да се случва, докато не си си научил урока.

поне на 80%  се връзва с концепцията за "кармичните уроци".
Само дето не е употребено понятието "карма" ...
Неразривна част от ценните източни философски учения .

Ако не е тайна, Кастанеда пише ли за "кармичното прочистване" ?
Т.е. ако е "писано" нещо лошо да се случи,да можеш да го изчистиш.
И да не се случи ...
Активен

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4013
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #503 -: Apr 08, 2025, 16:54 »
MAGAта си еб@ло  :D

https://www.tiktok.com/@axiang67/video/7490539237108878634
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #504 -: Apr 08, 2025, 19:54 »
    Не познавам творчеството на Карлос Кастанеда.

Но това:

Цитат

поне на 80%  се връзва с концепцията за "кармичните уроци".
Само дето не е употребено понятието "карма" ...
Неразривна част от ценните източни философски учения .

Ако не е тайна, Кастанеда пише ли за "кармичното прочистване" ?
Т.е. ако е "писано" нещо лошо да се случи,да можеш да го изчистиш.
И да не се случи ...
Не помня, дали споменава кармата изобщо.

Но в книгите му няма нещо в смисъл на кармично прочистване. Ако съм те разбрал правилно, предполагам, че питаш за изкупването на минали прегрешения, докато не уравновесиш везните?

В книгита на Кастанеда това липсва. Пише за нещо, което нарича "второто внимание". Идеята е следната. Света не е това, което виждаш. Научили са те, че това е дърво и го виждаш по определен начин. Хората, скалите, автомобилите, всичко го виждаш такова,  каквото е, защото фокуса ти е такъв. Обаче всички хора имаме нещо като общо, негласно споразумение, да виждаме нещата по определен начин.
Пълна аналогия на това има в "Матрицата" когато Нео го застрелват в коридора, но той става и вместо зле осветен коридор и агенти, вижда директно кода на всичко.
Карлос кастанеда казва, че изместването на "второто вминание" ти позволява да виждаш света, какъвто е или да го интерпретираш горе-долу като това, което е - вълни от енергия.
Пише още, че след като разбереш това и повярваш, че и ти си енергия, е дошъл момента и да използваш волята си и фокуса си, за да промениш света или нещо в него, ако пожелаеш.
Но трябва нъпълно да се фокусираш върху желанието си, да нямаш колебание, да нямаш задръжки, да не остане нищо друго освен желанието ти за това, какво искаш да бъде, да се отдадеш на това толкова, че да се превърнеш едва ли не в самото желание и нищо друго. Тогава си способен и директно да "пренапишеш кода".

В книгите Кастанеда пише, как за да постигнат това, да се откажат напълно от всичко, което знаят и да се оставят на знанието, което Дон Хуан им е предал, ги кара да скочат от висока скала. Което не им оставя място за избор. Или впрягат всичко, което са научили от Дон Хуан или загиват. И политат като птици, вместо да се размажат на земята. Не помня, дали всички го направиха.
Идеята е, че смъртта така или иначе ще дойде за теб. Защо не сега. Защо не се откажеш напълно от себе си в този момент и не се превърнеш в това, което наистина си - енергия, фокус, воля и нищо повече.

Това, за което питаш и това, за което говоря… Може би точно така стоят нещата или по подобен начин.
Карлос Кастанеда още в началото обяснява, че се е опитал да направи най-доброто, на което е способен, за да напише нещо смислено, което да отразява, какво му се е случило и на какво е научен. Това е неговата интерпретация.
Но казвам, че може би е истина, защото започват да се появяват и научни индикации за това.  Доказателства.

Не помня, дали пуснах тук линк, че май са открили, че съзнанието ни всъщност е квантово. Има структури в мозъка, които изглежда са способни на квантов преход.
Може би помниш в училище, как ни учеха за дуалността на електрона. Че един път се държи като вълна, следващия път като частица.
Как като пропускаш електрони през два отвора, виждаш поредица от линии на екрана, което показва, че е вълна.
Ако обаче поставиш детектор, който да ти каже, дали са минали през този отвор или съответно през следващия и започнеш да ги пускаш един по един, електроните започват да се държат като частица.
Самия акт на наблюдение напълно променя начина, по който работи на практика вселената - в случая електрона. Сякаш вселената знае, че я наблюдаваш отблизо и решава да си играе с теб.
Като добавиш и Принципа за неопределеност на Хайзенбер, според който не можеш да знаеш напълно текущото състояние на вселената, а трябва да предполагаш, да правиш статистики и в крайна сметка да избереш едно от състоянията ѝ.  Да избираш. Ти решаваш, какво е.
Като добавим и опитите на разни учени глави, дали съзнанието ни е способно да влияе на вселената на квантово ниво, на ниво елементарни частици, се оказва, че може. И това при хора, които не са тренирали волята и фокуса си. Напъват си главите и успяват да наклонят везните в едната или другата посока. Дали електрона да мине през единия отвор или през другия. Не помня, какъв точно беше експеримента.

На мен всичко това ми говори, че най-вероятно света и вселената са просто поток от енергия, честоти и вибрации. А ние я интерпретираме и филтрираме. При оперделени обстоятелства или ако тренираме и сме отдадени на това, може и да успеем дори да я променим според желанието си.

Кастанеда пише и за нещо, което нарича дарът на орела.
Нарича го орела, защото на Дон Хуан му приличало на орел.
Дарът на орела е живота ни. Душата ни. След като умрем, орела я поглъща обратно.
Няколко години по-късно прочетох нещо, което е абсолютно същото като смисъл, но казано по друг начин. Че душата ни идва от Бог, ние решаваме, какъв опит искаме да придобием, избираме си живот, време, през което да живеем и се "вселяваме" в някое бебе. И можем да избираме, защото няма време, няма и пространство. Когато душата ни била свободна, всичко било открито пред нас, виждаме всичко и всичко е достъпно. След края на живота ни, се връщаме при източника, при Бог.

Изпадал съм в подобни състояния. Най-вече по време на тренировки или по време на редките случаи, когато е трябвало да се сбия с някой. Да се откажеш напълно от себе си, да се предадеш в ръцете на смъртта или на съдбата си, или на каквото ще да е там. Тогава нещо откачено се случва. Реакциите ти стават почти светкавични, не се колебаеш, Не планираш действия или не обмисляш, какво да направиш. Оставяш се на намерението си, забравяш всичко, света изчезва, остава само тук, сега и участниците в сценката ти.  Движенията донякъде идват от тренировките, но усещането е, все едно си нещо като течност. Някъде нещо се размества в обстановката, а ти запълваш моментално празните места, защото вакуум не може да има. Не да си моментално на мястото, да си нанесъл удър, ако имаш възможност, а е като пълно сливане с обстановката.
Малко е плашещо да ти кажа. В такова сътояние можеш лесно да причиниш големи вреди на някого или още по-лошо, ако го поискаш. Нужно е само намерение за го направиш. Пречки нямаш освен, ако срещу теб не е добре трениран човек. Трениран не в смисъл на техника и способности, а трениран да се освободи от страха и да се остави на реакциите си, на тялото си.
А аз си нямам доверие много-много.

По време на медитация също един-два пъти ми се е случвало нещо подобно. "Отказваш се" от тялото си, все едно "забравяш", че съществува и само усещаш дишането си, а често и не дишаш, нямаш нужда. Или пък времето се забавя и си мислиш, че не дишаш между две вдишвания. Просто е разтеглено. Знам ли… И можеш да се фокусираш върху всяко местенце от тялото си. Всяко мускулче или каквото ще да е. Все едно го взимаш от рафта и започваш да го разглеждаш.

А това ми напомни и на разни източни практики, като да медитираш върху листенце на храстче, върху камъче или върху пламъка на свещ.
Не за да откриеш някакви тайни на вселената, а за да постигнеш точно това - да забравиш за себе си, да се абстрахираш от света, да се научиш да се фокусираш напълно върху едно нещо.

Така като го погледнеш, доста наслагващи се едно върху друго и пасващи си познания от различни краища на света. Едни и същи идеи, концепции и практики, на хора, които по принцип не биха могли да общуват на такива разстояния и да разменят идеи по онова време. А в днешно време и доказателства за едно или друго започват да се появяват.
Частите на пъзела лека-полека се подреждат. Може някой ден да имаме и пълното познание за себе си, кои сме и къде сме. След десетина хиляди години  :D
Ако не сме се затрили дотогава  ;D

Кастанеда ( или Дон Хуан беше ) задава много добър въпрос.
Да си представим, че знаем, че ни остават две или десет минути живот. Какво бихме направили през това време.
Отговора е ясен - ще ги изживеем по най-добрия възможен начин.
И понеже на практика не знаем, кога ще умрем, колко ни остава, той пита, защо да не изживеем по този начин целия си живот?
« Последна редакция: Apr 08, 2025, 20:19 от 4096bits »
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4075
    • Профил
« Отговор #505 -: Apr 09, 2025, 03:43 »
Тъй като ви гледам (и си викам ч'ай да проверя)
той тоя дон Хуан ще да е ристиенин (то тъй излиза)

Дон Хуан Матус

Дон Хуан Матус е главен герой в серията от книги на Карлос Кастанеда. Той е описан като индианец яки, с когото Кастанеда се среща близо до границата между САЩ и Мексико в началото на 1960-те години.

А пък на тия яките...
Яки (Yaqui)
ст-тата инквизиция.. такa дe конкистадорите са им разказали играта още 1617-та година войната

През 1617 г. приемат сред тях йезуитски мисионери. Пет дни след като първите двама мисионери стъпнат на тяхна земя, над 5000 яки приемат християнството. До 7 години след това почти цялото племе е покръстено.

Излиза че тоя дон (Хуан) така де неговия род/неговата семка/ требе да е бил покръстен поне от едни 300 г. нема начин да нема замесена и карма (а бе тоя да не е оня тристагодишния дет' наскоро го излови Илoнката)

П.П. Мен друго ми стана интересно защо господ (да се ограничим само до ристиенския) се е занимавал там с тия динозаври цели 160 млн. г. а с хората го подкарал яваш-яваш има-няма 10 хил.г. (а накрая им дал и ИИ, че да си почине малко)
« Последна редакция: Apr 09, 2025, 03:49 от remotexx »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #506 -: Apr 09, 2025, 07:31 »
Не малко от учените глави заявяват, че живеем в симулация.
Даже дават и доказателства по въпроса или поне основания за това им мнение.
Не съм ги чел, слушал или гледал и затова не мога да кажа нищо по-въпроса и ще спекулирам, ако кажа нещо и аз. За това не зная, какво да мисля, нито как. Нямам мнение. Но да приемем в момента наприемр, че имат сериозни основания, за това.
Ако живеем в симулация, началните условия на симулацията може да са установени, както Някой е поискал.
Динозаври преди 65 милиона години?
Има хора, които твърдят, че въгледорния анализ не е надежден.
Ако динозаврите са съществували до съвсем "наскоро".
Откъде легендите и приказките за змейове, дракони и подобни? Виждани ли са?
Ако живеем в симулация/Матрица, някой само трябва да зададе началните ѝ условия и да я стартира. В тези условия що да няма динозаври, които да изглежда, че са живели преди 65М години?

Виждал ли си в документални филми, как ходят и търсят останки на динозаври едва ли не по повърхността на пустинята, на някаква пустош? По повърхността на земята!

Да не забравяме и още, че Библията е съставена от подбрани през четвърти век на някаква сбирка на духовници евангелия. От всички, са подбрали определени, които ще им вършат работа на тях и ето ти я библията. И там още няколко неща.
Останалото е забравено или изчезнало.

Благодаря ти, Ремо!
В предишния си пост съм писал за второто внимание, но всъщност, е било събирателната точка. Която според Дон Хуан определя възприятията.
Започнал съм да забравям подробности от книгите.  >:(
« Последна редакция: Apr 09, 2025, 07:59 от 4096bits »
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #507 -: Apr 09, 2025, 11:29 »
   Интересно и малко странно учение.

Това,че мисълта може да променя материята,е абсолютно вярно.
Известно е от много хилядолетия.

И не само това...

Наскоро четох серия от статии,в които се описваше как човек може
да печели много пари в хазартни игри,т.е. "да се получава неговото".
Но трябва въпросния човек да има много енергия.
   Има сериозни научни експерименти,в които екстрасенси манипулират
генератор на случайни числа. Ако например визуализират числото "х" и
и мислено "внушат" това на генератора, то въпросното число "х" се
появява много по-често от всички останали...
И т.н.

Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #508 -: Apr 09, 2025, 12:52 »
Май подобен беше експеримента на онези умници.

Учението е силно повлияно от индианските брухоси или по нашему, магьосници. Но общо взето се заключава в същото нещо.

Чел съм, че е достатъчно дори просто да решиш, че от този момент вече живееш в свят, в който нещата са такива и онакива, каквито си решил и че това решение трябва да е толкова твърдо и категорично, че не просто да убедиш сам себе си, но и всичко, което правиш, мислиш и планираш, вече да изхожда от това убеждение. Да заживееш в този свят от същия този момент. В крайна сметка, света почва да се пренарежда. И отново тук са намесени фокуса и вниманието, волята, събирателната точка, която определя възприятията ти.

Тук май се опира и до философите, за които учим в училище.
Винаги се стига до едно. Променяш себе си, с това променяш и света.
Всичко започва от теб. Което е логично. В крайна сметка сме създадени по Божие подобие, нали? Творци…
« Последна редакция: Apr 09, 2025, 12:56 от 4096bits »
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #509 -: Apr 09, 2025, 16:18 »
Цитат
В крайна сметка сме създадени по Божие подобие, нали?

Е те тук цитираш шибани еврейски парцали,което не е добре.
Там също пише.че Вселената е на oколо 7000 г. ,което е малоумно.

Аз бих написал:
   Живеем в компютърна симулация,създадена от много развита
космическа цивилизация; може да съществуват множество паралелни
вселени, т.е. всяка от тях е отделна "виртуална машина".
   И има двама главни системни администратори:
единия може условно да го наречем "добър", а другия - "лош" ...

« Последна редакция: Apr 09, 2025, 16:20 от spec1a »
Активен
Страници: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 40   Нагоре
« назад напред »