Страници: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 40   Надолу

Автор Тема: Смях  (Прочетена 221059 пъти)

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7469
    • Профил
Re: Смях
« Отговор #525 -: Apr 17, 2025, 17:49 »
Да, но е малко относително.

При всички случаи зависи от опита и на двамата. Както и подготовката, както ти каза.
Тази подсечка може и да не проработи, защото движението не е толкова бързо и мацката може спокойно с лек отскок  да смени краката.
На теория  ;D

Това, което аз виждах, беше нещо подобно, но момичето си използваше краката за да държи онзи на разстояние и не го риташе силно. Беше тренировка все пак, не състезание. Бях ни пуснали на спаринги по двойки.
Тогава бях на път да се влюбя  :D

С моя парньор тогава ( един приятел ), не се удряхме с юмруци, че си бяхме приятели, ми се маркирахме със шамарчета. И си държахме заради това ръцете с отворени длани, не свити в юмрук. И някакви, дето стояха отстрани на пейките и чакаха някого или просто гледаха, един от тях пусна реплика "Ей, гледай! Карате"
Дори не знаех, какво е това. Никога не съм го и пробвал  :D

Проблема при такива изпълнения с краката е, че не си стабилен. Ако другия е малко по-бърз в реакциите, при един от тези ритници, просто може да забере крака ѝ и да го изблъска в страни. Ще я завърти като пумпал и е негова/нейн.
Много е опасно да си нестабилен по време на бой или сътезание.
Паднеш ли долу, почти винаги губиш.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4073
    • Профил
« Отговор #526 -: Apr 17, 2025, 23:03 »
Ех, все пак каратето поне е балансирана дисциплина. Да оставим настрана тая кифла - левачката, че той и Ицата така с левачаката ама оня поне е професиналист и то си му й личи (при все че не го харесвам и тоя спорт), но (по мои лични наблюдения) и професионалисите попадат в капани (може би по скороо под влияние и на рутината) напр. таекуондисти или кикбоксьори и само като им влезеш на една ръка разстояние и не знаят какво да правят, а пък тия които знаят има липсва опит и нямат тренинг...

И не е нужно някой да те набие (тук първоначално б-и бяха с разменени места, веднъж проверкaта на правописа да се включи правомерно ...а може би не трябваше) за да разбереш че е майстор.
https://www.youtube.com/watch?v=0IQyP_Qyxqk
А да знаете само колко по-трудно се чупи тухла/та не в средата ами открая

..и малко бой от къса дистанция
https://www.youtube.com/watch?v=WDpcaowUp0g

Отделно че...  днешните не (ги) учат да носят на бой - е, имат там едно нещо наречено body conditioning (когато и ако се сети даскал че го има и т'ва e) което далеч не е  същото
https://www.youtube.com/shorts/gh2xApIaukI
не се смейте - знаете ли кокло е трудно това
https://www.youtube.com/shorts/p37hjOuaEkA

П.П. а сега по темата...

60's - Sex Drugs and rock'n'roll

Today - Sux, Bugs and plug'n'play
« Последна редакция: Apr 17, 2025, 23:59 от remotexx »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #527 -: Apr 18, 2025, 07:32 »
За близката дистанция, може би.
Виждал съм много бързи движения с крака.
Всичко опира до време за реакция и опит.
Опита ти казва, какво да направиш, без да го мислиш.
Кикбосьорче може да влезе с ръце на таекуондисче, ако последния е неопитен. Един приятел беше тренирал това с краката и въпреки, че беше леко пълничък ( такава си му е структурата на тялото ) и че се беше малко поодпуснал, доста интересни неща видях от него. Аз и до това не съм се докосвал  ;D

Онова момиче на тренировките, което ги правеше онези неща с краката, беше на тренировка по кикбокс. Два месеца дали искарах там, не помня. Бързо си тръгнах. Кикбокса не ми хареса  :D

Понеже никога не съм бил с някакви особени мускули, че не тренирах особено за това - даже изобщо -  винаги съм залагал на бързината. Забелязал съм, че хора с мускули си променят моментално отношението, като видят, че всъщност може и да не им свършат много работа  :D
Е, вече, ако ме нацелят където не трябва, се изравняват везните.  ;D
"Малко" е неприятно.
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #528 -: Apr 18, 2025, 07:39 »
Бай Дончо добре го дава. Тарифи за това, тарифи и за онова, базова тарифа.

И едното се наслагва върху другото. Ако имаш мита за автомобили, те се добавят към базовото мито и от 25% стават на 35% например.
Китайците имат мита сега за някои неща към САЩ от 200% и нагоре.

Не зная наистина, какво да мисля. Уж е човек с опит, а действа наивно и по детински.  Прилича на крайна мярка, на панически действия. По подобен начин човек постъпва под силен стрес - хваща пушката и зарежда бренекето, щото пчела го обикаля, пък той алергичен.

Глупаво съм се изразил за митата и малко звучи, като че Китай са наложили невъзможни мита на САЩ.
Всъщност САЩ, направиха така, че при внос на някои неща от Китай може да бъдат обложени с над 200%.
« Последна редакция: Apr 18, 2025, 13:29 от 4096bits »
Активен

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5022
    • Профил
« Отговор #529 -: Apr 18, 2025, 11:40 »
   Ебаси колко експерти по бойни изкуства се навъдихте.  ;D

И аз да кажа нещо: тренирал съм карате (киокушин) за кратко.
Но беше доста отдавна.

Ккато обичаше да казва един от сенсеите: Най-важните неща в бойните изкуства са:
способност за много бърза реакция и способност за концентрация на защитна енергия
Пича имаше познания за средновековната история на Япония, та:
идеята е: ако каратист срещне тежковъоръжен самурай,трябва много
бързо да го ликвидира; или самурая ще ликвидира него.
Дори и каратистa  да няма никакво оръжие в себе си.

Неслучайно "карате" означава "празни ръце" ...
« Последна редакция: Apr 18, 2025, 11:48 от spec1a »
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #530 -: Apr 18, 2025, 17:30 »
Е аз го дадох само като пример, той тоя май е последния сенсей-основател (на нов стил) т.е. доколкото разбирам това е последния т.е. най-новия стил (чисто хронологически) който поставя началото и след това се видоизменя до това което сега му викат ММА т.е. истински бой на живо, че повечето останали само чупят стойки (а то там май вече сенсеи няма, всеки си има собствен стил и работата се утече с т'ва ММА и борчета и боксьорчета)
« Последна редакция: Apr 18, 2025, 17:47 от remotexx »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #531 -: Apr 18, 2025, 17:31 »
Не зная, каква е тази защитна енергия.
Всеки си го разбира различно.

На мнение съм, че атаката е най-добрата защита.
Но не бива и да се забравя, че винаги има по-голяма риба.
Никога не знаеш, този срещу който ще се изправиш кой е и какво може.
Това важи още повече, ако си срещу групичка.
И при двата случая трябва да приключиш колкото можеш по-бързо.
Също, не трябва да те е страх да удряш здраво.
Ако си срещу групичка, това е задължително. Там трябва да си брутален. Иначе няма да се отървеш.
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #532 -: Apr 18, 2025, 17:33 »
Мда тук донякъде си прав но не всички техники работят добре срещу групи
в днешно време всеки тренира само едининчен бой (по правила/та)
напр. колко ще издаяни един такъв срещу +1 или +N
https://www.youtube.com/watch?v=wlQNNGnj3tw

затова дядото ги е правил сенсей след като издържат (т.е. изядът) 100 боя
https://www.youtube.com/watch?v=t7fRHvxqs3c&t=254s

а по онова време в местната болница японските доктори се чудели защо по едно и също вреем всяка година им докарват по няколко страшно почупени човечета (ама по яко от катастрофа почупени) обаче отказвали упойка и били страшно щастливи (е поне издържалите изпита - там ония стоте боя).. докато не се намесила полицията

П.П. Между другото мноого отдавна гледах един стар майстор (младеж от 70-80-те), който нямаше стил - беше си уличен боец (ама отпреди ММА още, тогава май имаше само кеч/исти, ама то това не се броеше вече ..там след Хълк Хоган вече /о/станаха само филмови звезди /а не като по времето на Дан Колов/) Та момчето си беше типичен уличен боец (не точно бияч но нямаше стил) и той каза така, понеже го питаха има ли смисъл да се тренира (някакъв стил или без стил въобще) и той каза - Има, защото в края на краищата всичко се свежда до следното - единият прави/показва/продава на другия някакав номер/техника/трик и другия ако е натрениран и го знае (може и да оцелее) после идва ред втория да покаже на първия техника (като се надява че оня не я знае) и.. така докато на единия не се свърши торбата с триковете - те така (има някакъв смисъл и от тренировките)

П.П.П. Тъй че.. внимавайте като/какво си избирате  ;D

Виц на деня

-Какво те разсмива винаги?
-Изборът ми на мъже в миналото.
« Последна редакция: Apr 18, 2025, 17:56 от remotexx »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #533 -: Apr 18, 2025, 18:38 »
Боя не е основно техника и физика - бързина и там мускули, колкото имаш.
Боя е психология. Така да напаснеш чувствата си, че готовността да им счупиш главите, ако не спрат, да си проличи дори в движенията ти, не само в погледа. Ако не спрат, го правиш наистина. Повреждаш двама до степен да трябва да ги шинират и гипсират и има голяма вероятност останалите да се откажат, ако имат малко ум в главите. Ако не го направиш, това ще се случи с теб. А има вероятност и да те очистят без да искат, като просто те наритат достатъчно.
Затова и в предишни постове казвах, че не бива да се колебаеш. Преценяш ситуацията и действаш моментално. Такава решителност възпира. Бруталността им го втълпява, та да не го забравят никога. Кости зарастват. Ще поносят малко гипс, но ти ще останш здрав и жив.

Интересно е това първото видео.
Красиво.
Но тези удари са за публиката.
Работят, понеже са неочаквани. Другите нямат никакъв опит. Иначе имат достатъчно време да реагират. Дори това обаче не правят, толкова не знаят, за какво са там. Личи им, колко са нерешителни от сто метра.
 Отишли са да печелят сътезание, но те подскачат само.  Другите действат  :D
Такива въртящи движения са бавни за съжаление. Човек с опит ще ги използва и ще понашляпа нечии задници.  ;D
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #534 -: Apr 19, 2025, 08:36 »
Как филмовата индустрия направи на глупаци толкова хора  :D

https://www.youtube.com/shorts/um0mkCB02CM

То пък Ремо ще вземе да се засегне…
Има ли такова нещо като американска мечта все още или всичко е било тридесет и повече години назад?
« Последна редакция: Apr 19, 2025, 10:48 от 4096bits »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #535 -: Apr 20, 2025, 11:44 »
Това, че можеш да ползваш съвременните технологични чудесийки не те прави по-развит или по-умен.

Направо не е за вярване, до какво са се докарали някои хора.  ;D

https://x.com/Maga4liberty/status/1905546602107773370
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #536 -: Apr 20, 2025, 15:18 »
   В САЩистан е пълно с откачалки, та ... нищо чудно.

Щом там е пълно с плоскоземци ...
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #537 -: Apr 21, 2025, 01:08 »
Я!? Имало и гей евреи атеисти...
https://www.youtube.com/watch?v=UcShEzy7bdY&t=1728s
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #538 -: Apr 21, 2025, 09:30 »
   Има и евреи,които са против съществуването на ... Израел.

Факт.
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #539 -: Apr 22, 2025, 12:04 »
Определението за антисимитизъм се превърна от омраза към евреите, в ненавист към Израел.

Ако си против Израел, ти лепват етикета.  :D
Активен

Страници: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 40   Нагоре
« назад напред »