а на мен ми е смешно, като се говори за "Запада" като за едно цяло, все едно там няма различия между държавите
Куни, те си мислят че понеже те мислят така и всички останали мислят като тях
А ииии... понеже в Русийката (любимата им) също мислят така, там нации няма, нищо че вече баят народности вътре искат да се отцепят, даже Никсъна наскоро разправяше за раликата между россияне и русские 
Те така - тука така.
Точно така, поръчителят на клипа с Бахаров е бил с идеята, че щом неговите мисли са такива за българите, като си плати на актьора да въплъти мислите му в клип (с известен актьор, ах, блясък), значи всички мислят като него. Те така, ама не е така.
В Римската империя не е имало гражданство, а т.нар. римско гражданско право. Освен него, и латинско гражданско право (извън Рим и областта). Извън пък тях- васалните, и тези "без гражданство", по съвременному. Да, това е първоизточникът на съвременния термин "гражданство", но хич не е еквивалент.
Ремотекс, с никаква статистика не си противореча, както се изрази ти. Я сега, за статистиката, отсей ти колко от тези 2 млн. са джугали и техните семейства. И колко от тях (и децата им) учат във ВУЗ-ове. Извън джугалите, ако може, понеже за статистика говорим,
колко от българите в България искат децата им да учат в чужбина (или по-скоро, на Запад), моля?
Та да видим, с коя статистика имам противоречие.
П.П. Дам, има разлика между русские и россияне, в руския език. И какво от това? Руската империя е била многонационална, съгласен, както и сегашната Руска федерация. Но между русские и россияне разлика няма по отношение на гражданството - и двете категории са с руско гражданство, а не както в Римската империя- едните с римско гражданско право, другите с латинско, третите васални (между другото, наричали са ги "съюзни" - т.е. населението и управляващите на васалните държави), а четвъртите- с никакво.