Автор Тема: Смях  (Прочетена 220987 пъти)

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4071
    • Профил
Re: Смях
« Отговор #570 -: Apr 25, 2025, 18:05 »
а на мен ми е смешно, като се говори за "Запада" като за едно цяло, все едно там няма различия между държавите
Куни, те си мислят че понеже те мислят така и всички останали мислят като тях
А ииии... понеже в Русийката (любимата им) също мислят така, там нации няма, нищо че вече баят народности вътре искат да се отцепят, даже Никсъна наскоро разправяше за раликата между россияне и русские  :o
Те така - тука така.
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
  • Публикации: 239
  • Distribution: CRUX
    • Профил
« Отговор #571 -: Apr 25, 2025, 18:07 »
знам, че тука е така, тука си е една малка алтернативна реалност
Активен

lunarvalleys

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #572 -: Apr 25, 2025, 18:10 »
Любовта към Русия е интересен феномен. Аз всъщност харесвам Русия и като цяло руснаците, но не харесвам политиката на страната им.

Апропо, тея дето вееха на 3ти март руски знамена (голема дъвка за медиите, ееей), барем да беха развяли правилното знаме на царска Русия от времето на Александър II...
Активен

lunarvalleys

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #573 -: Apr 25, 2025, 18:13 »
Римската империя, за разлика от Руската, е била многонационална (и не са го криели това)
Докато Рашките се крият, дума не дават да се издума, нищо че, всеки знае, че за вътрешна употреба си се делят на 1,2,3,Н-то качество хора (подчовеци по Хитлер, а по Путлер черногъзи.. и .т.н. макар че по тая логика другите требе да са бело...зи, но не си го признават)

П.П. Пият, но с отвращение (както се казва)

--
@kuunlaaksot Много се извинявам, все забравям че на някои сродни/славянски езици куни има по-различно значение, ама т'ва kuunlaaksot много дълго и неудобно бе... не мога да си изкривя езика чак толкова (да го произнасям)

https://www.youtube.com/shorts/jmMlKFrz8Qw
обучает куни сексолог...
« Последна редакция: Apr 25, 2025, 18:22 от remotexx »
Активен

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4012
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #574 -: Apr 25, 2025, 18:25 »
а на мен ми е смешно, като се говори за "Запада" като за едно цяло, все едно там няма различия между държавите
Куни, те си мислят че понеже те мислят така и всички останали мислят като тях
А ииии... понеже в Русийката (любимата им) също мислят така, там нации няма, нищо че вече баят народности вътре искат да се отцепят, даже Никсъна наскоро разправяше за раликата между россияне и русские  :o
Те така - тука така.

Точно така, поръчителят на клипа с Бахаров е бил с идеята, че щом неговите мисли са такива за българите, като си плати на актьора да въплъти мислите му в клип (с известен актьор, ах, блясък), значи всички мислят като него. Те така, ама не е така.

В Римската империя не е имало гражданство, а т.нар. римско гражданско право. Освен него, и латинско гражданско право (извън Рим и областта). Извън пък тях- васалните, и тези "без гражданство", по съвременному. Да, това е първоизточникът на съвременния термин "гражданство", но хич не е еквивалент.
Ремотекс, с никаква статистика не си противореча, както се изрази ти. Я сега, за статистиката, отсей ти колко от тези 2 млн. са джугали и техните семейства. И колко от тях (и децата им) учат във ВУЗ-ове. Извън джугалите, ако може, понеже за статистика говорим, колко от българите в България искат децата им да учат в чужбина (или по-скоро, на Запад), моля?
Та да видим, с коя статистика имам противоречие.

П.П. Дам, има разлика между русские и россияне, в руския език. И какво от това? Руската империя е била многонационална, съгласен, както и сегашната Руска федерация. Но между русские и россияне разлика няма по отношение на гражданството - и двете категории са с руско гражданство, а не както в Римската империя- едните с римско гражданско право, другите с латинско, третите васални (между другото, наричали са ги "съюзни" - т.е. населението и управляващите на васалните държави), а четвъртите- с никакво.
« Последна редакция: Apr 25, 2025, 18:32 от Nik123 »
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #575 -: Apr 25, 2025, 18:29 »
>Извън джугалите, ако може, понеже за статистика говорим,
>колко от българите в България искат децата им да учат в чужбина (или по-скоро, на Запад), моля?

краткият отговор е "много", но статистика няма от къде да ти извадя. Както и ти, който се позоваваш на обкръжението ти. Въобще, по форумите опре ли спорът до "статистика", става още по-забавно. Всъщност, от обкръжението ти, децата на хората учат само и единствено в България или просто не учат висше образование? И има ли такива, дето децата им учат по Русията? Апропо, Руските университети изобщо не са за подценяване, Ломоносов в Москва е един от най-добрите в целия свят.
Активен

lunarvalleys

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #576 -: Apr 25, 2025, 18:32 »
Хайде пак изтървах(ме) заверката - с подпис и печат, като хубаво е подписа да е поне на една страница, да е заведено в деловодството и т.н.

На таквизи екземпляри у наше село им викат едикойси - терсенето, може целия свят да казва обратно/то само те да твърдят така, но неее за себе си - Аз съм прав - светът (ми) е крив!

Вас човек с разумни доводи не може да ви убеди - ми... вервайте си (на гола вяра, някой така още си вярват в религиите)

П.П.
Цитат
колко от тези 2 млн. са джугали и техните семейства.
Е, хайде сега те ако всичките тия 2 млн. са джугали то БГ (вътре) остана без джугали - отде се взеха тогава тия местните  ;D
« Последна редакция: Apr 25, 2025, 18:35 от remotexx »
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #577 -: Apr 25, 2025, 18:33 »
Куун, въпросът за статистиката беше към Ремотекс, той повдигна "статистическата" тема.
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #578 -: Apr 25, 2025, 18:35 »
..

На таквизи екземпляри у наше село им викат едикойси - терсенето, може целия свят да казва обратно/то само те да твърдят така, но неее за себе си - Аз съм прав - светът (ми) е крив!
 ..

Точно, както когато някой си вземе парички за рекламно клипче и някой друг го цитира- край, истина е, българите имаме когнитивен дисонанс.
Като е крив света, както посочих, има си изход и който му е криво, се е възползвал- ново гражданство и държава, и всичко е шест. Ама без да е в мнозинство. И не написах, че са всичките 2 млн- джугали, а друго.
« Последна редакция: Apr 25, 2025, 18:37 от Nik123 »
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #579 -: Apr 25, 2025, 18:35 »
Куун, въпросът за статистиката беше към Ремотекс, той повдигна "статистическата" тема.

знам, все се вра между шамарите...
Активен

lunarvalleys

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #580 -: Apr 25, 2025, 18:38 »
А, не така, тука шамари не си бием. И да спорим за нещо, след малко няма пречка, ако излезе проблем, да го решим с общи усилия  :)
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #581 -: Apr 25, 2025, 18:39 »
Ама чекайте малко сега - и аз искам с подпис и печат да ми докажете къде съм твърдял че всички българи са така, а не че авторът изказва свои лични наблюдения върху някой българи... сега ще отречете ли - даже и според вас има и такива българи там жълто...едикакви си както ги наричате (значи ги има/те - па макар и без подпис и печат)

Продължавайте да си карате по старата йезуитска метода - първо приписвате нещо на човека и после вече го удрате по новоизмисленото му уж "болното" място - вервайте си

П.П. Куун извинявай отново ама и Куун ми е трудно, все го свързвам със (сектата на) оня Муун
А бее... Куни си е и те т'ва е (излезе ли ти име)  :P
https://www.youtube.com/watch?v=0-RrCu2K1D4
В превода на български тоа ибн  направо си беше "ебън" (в субтитрите /на оригинала който излезе по кината навремето, аз там съм го гледал)
« Последна редакция: Apr 25, 2025, 18:55 от remotexx »
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #582 -: Apr 25, 2025, 18:45 »
Ремотекс, щом цитираш някакъв източник (в случая клипа на Захаров), без да го коментираш, освен с "За когнитивния дисонанс на българите" (в случая), което е просто препис на заглавието, за всеки средноинтелигентен човек означава, че си напълно съгласен с изложеното в източника (в случая- с клипа).  Или най-малкото, пасивно одобрение. Ако искаше да предизвикаш дискусия, както и да изразиш лична позиция, различна от тази в клипчето, все щеше да напишеш нещо различно, под формата на въпрос, или констатация.
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #583 -: Apr 25, 2025, 18:50 »
remo, викай ми както искаш, нема проблем  :P
Активен

lunarvalleys

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #584 -: Apr 25, 2025, 18:51 »
Е какво да поствам(е) само голи линкове ли - аз обик. като цитирам го поставям в курсив, но понякога забравям - не помня точно тоя дали е нормален шрифт, но то е ясно че съм го дал като заглавие а не че е моя мисъл (а и защото некой само като видят заглавието и няма да го отварят, аз почти винаги отварям но акое дълъг клип решавам според заглавието дали да го до/гледам въобще...

Добре както кажете - от утре само голи препратки...

П.П. Айде ся.. и пасивен ме изкараха...
Ако беше с одобрение - нямаше да е в секция Хумор, ама нейсе (запуши я)
« Последна редакция: Apr 25, 2025, 18:52 от remotexx »
Активен