Не мисля.
Kaкво означава "да си готов за това" ?
По скоро е необходима комбинация от качества, които
всеки може да придобие, в живота на всеки се появяват моменти ,в
които се казва "с какво Х е по-добър от мен,защо той кара
(примерно) S класа ,а аз не", и ако може да се нахъса ...
Разбира се,важно е "да може да излезе от зоната си на комфорт",
както обичат да казват психолозите.
Ще ти дам пример.
Скоро си говорих с едно девойче на 18, която учеше за шофьорски изпити.
Питах я, каква кола ще си купи, тя ли ще си я купи, сега работи, за да събира пари или техните ще ѝ дадат. Цялата сума или част от нея. Щото много ѝ се карало.
Предложих ѝ, да стане таксиметроф шофьор, ако ѝ се кара. Нищо не отговори.
Дори не ѝ беше хрумнало нещо подобно.
Не знае, каква кола щяла да си вземе и да, майка ѝ щяла да ѝ даде по-голямата част от сумата, доколкото подразбрах.
И си мисля, сега една кола струва между 10 и 15 бона и ѝ казвам, що не направиш нещо с тези пари, а след една година си купи кола, върни парите на родителите ти, а може дори и да ти остане нещо.
Обяснявам ѝ, че колата е непрестанен разход и ще трябва да бачка, за да я поддържа и храни.
Но явно нищо от това не ѝ беше минало през акъла.
Да си готов, означава да имаш определено мислене и отношение към парите.
Ако си спомниш, как отговаряха разните "спечелили" от търкане на картончета, като ги питаха, ще се сетиш, за какво ти говоря.
Никой от тях не отговори, че ще направи нещо с парите, за да изкара още пари.
Всеки щял да си купи това и онова и подобни глупости.
Само един каза, че ще помогне на фирмата си, но той вече имаше бизнес и мисленето му беше друго.
Но парите са ресурс, като всеки друг.
Хората често не осъзнават, какво имат в ръцете и главите си и просто го похабяват за глупости, както и парите за коли, телефони, апартаменти и подобни пасиви, които ще им донесат още разходи, за които ще трябва да работят още повече, щото ще им идва нагорно, след като похарчат всичко.
Затова казвам, че трябва да си готов.