Автор Тема: Реално IP за venet  (Прочетена 1926 пъти)

thegmin

• Участници
  • Публикации: 5
    • Профил
Реално IP за venet
« -: Mar 26, 2009, 16:08 »
Здравейте може ли някой да ми разясни как да сложа реално IP за venet под OpenVZ ? И дали е възможно, че не съм сигурне в това. Имам и един друг въпрос, възможно ли е да има няколко web сървъра с vhost-ове зад едно реално IP?

ПП За venet имам предвид как да стане така че вътрешното IP 127.0.0.x да е някак си достижимо отвън.
Активен

angie_bg

• Напреднали
  • Публикации: 842
  • Distribution: Ubuntu 10.04
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Re: Реално IP за venet
« Отговор #1 -: Mar 26, 2009, 18:11 »
Цитат
Имам и един друг въпрос, възможно ли е да има няколко web сървъра с vhost-ове зад едно реално IP
Възможно е.
Активен

thegmin

• Участници
    • Профил
« Отговор #2 -: Mar 26, 2009, 20:43 »
А как може да стане това ? С някоe distro firewall ли ? И как по-точно ще се направят настройките, както с един webserver пренасочване по портове или по друг начин.
Активен

thegmin

• Участници
    • Профил
« Отговор #3 -: Mar 28, 2009, 07:35 »
За IP-to за venet се оправих. Оказа се че като му задам реално IP в контролния панел, то си прави бридж и проработва. Сега остава ми въпроса за няколко уе сървъра зад едно IP.
Дали така ще стане :
Ами да кажем че имам домейн example.com и си го насочвам към мойте ns. Те са зад рутер във виртуална машина към която са насочени портовете 80, 443. И от тази виртуална машина с примерно IP 192.168.0.101 домейна му задавам път към виртуална машина с IP 192.168.0.102. където ще има даден web server, и му слагам на този домейн mx записи за 192.168.0.103 към мейл сървъра. Няма ли да стане така?
Активен

nedpetko

• Напреднали
  • Публикации: 445
  • Distribution: Debian GNU/Linux
  • Window Manager: KDE
    • Профил
« Отговор #4 -: Mar 29, 2009, 01:02 »
WTF?
Активен

Debian amd64 squeeze/sid

thegmin

• Участници
    • Профил
« Отговор #5 -: Mar 29, 2009, 11:15 »
Пейстнах една моя мисъл от друг форум. Дали ще стане така.
ПП Разбрахте ли какво имам предивд че дори на мне ми е трудно да се разбера.  ;D
Активен