Само да кажа, че и на мен ми дава грешка при стартиране под WinXP. Съобщението е:
"The instruction at "0x69133d4a" referenced memory at "0x00000004". The memory could not be read"
Т.е. както си пиши, програмата прави обръщение към паметта, където може би е извън наличната памет. Не знам как по-точно да го тълкувам това. За съжаление не програмирам на тоя език и няма как да пробвам да го дебъгна. Според мен е свързано нещо с компилатора,, нещо специфично, ама какво е и защо не мога да ти кажа.
Не казваш на какъв хардуер не работи и на какъв работи (най-вече процесор). Моя хардуер за твоя справка е лаптоп Toshiba Satellite A200 с Intel Core 2 Duo.
Виж си опциите на компилатора и махни всичко, което може да е специфично от към хардуер, пробвай пак и така, т.е задай му най-общите възможни опции с идеята да работи на всякакви машини. Аз съм готов да ти я тествам тая програма отново.
Иначе ако потърсиш в гоогле излиза следното нещо:
http://www.pcerror.info/Error_General.php?files=Referenced%20Memory%20Errors&gclid=CO68u__UnZoCFcQw3wodeBH68wDescription Referenced Memory Errors is a common Windows problem. Referenced Memory Errors is usually caused by a missing system files, wrong system settings or a corrupted registry file. Use CTRL+ALT+DEL to get the task manager, if there is anything listed with [Not Responding] end task it. Next, run a registry scan to check for registry errors & other system problems. 96% of the time this will fix the cause of the problem.
Това инфо също не е за пренебрегване. Т.е. причината може и да е в моя телевизор. От време на време ми се случват подобни грешки, но никога при стартиране на програма.
Сега рънвам някакъв регистри фикс тул и пак ще пробвам да видя дали това е проблема.