Автор Тема: Препоръчайте ми дистрибуция  (Прочетена 1202 пъти)

MMM2

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Става въпрос за лаптопа ми който купих наскоро,общо взето със скромни изисвания е,но предполагам няма да е проблем да се наслаждавам на 3D Ефектите на дистрибуциите  ;D

Intel Celeron - 2.13 Ghz
RAM - 2 GB
HD - 250GB
Video - Nvidia 8200M G

Нямам много големи познания що се отнася за линукс,преди време инсталирах на стария си компютър Ubuntu и що годе се справях добре,но него го инсталирах от един файл "Wubi" мисля че беше,че да запазя и Windowsa,и при стартиране на компютъра ме питаше с коя ОС да започне,искам ако е възможно пак да е така,за да имам възможност през windows да влизам в сайта и да питам ако имам проблеми,понеже гледам по форумите доста са имали проблеми да свържат линукс-а към Wi-fi...Mandriva ми изглежда доста добра,но както казах искам ако е възможно и да запазя бозата....  :)
Или ако има друг начин да подкарам и 2-те ОС ще е още по-добре...

Благодаря.
« Последна редакция: Jun 19, 2009, 09:00 от MMM2 »
Активен

c2h5oh

• Напреднали
  • Публикации: 675
  • Distribution: CentOS 7.4 Fedora 28
  • Window Manager: Plasma Desktop
    • Профил
Re: Препоръчайте ми дистрибуция
« Отговор #1 -: Jun 19, 2009, 10:55 »
На така поставен въпрос трудно можеш да получиш конкретен отговор. Все едно да питаш каква кола да си купя - колкото хора - толкова мнения. На лаптопчето ще тръгне която и да е съвременна дистрибуция Като ти харесва Mandriva инсталирай нея и не се опасявай че няма да имаш dual boot. Ако пък си натрупал опит с Ubuntu давай с него. Ако пък искаш нещо друго разгледай http://distrowatch.com/ и си избери. Иначе всеки ще ти препоръчва това което на него му харесва и смята за най добро. Аз например ти препоръчвам Fedora и ако и на теб ти хареса съм готов да помагам с каквото мога Успех !!!! :)
Активен

MMM2

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Re: Препоръчайте ми дистрибуция
« Отговор #2 -: Jun 19, 2009, 11:17 »
Мерси за съвета,ако можеш ми прати скайп на ЛС защото тук във форума длъго време ще има да се разбираме  ;D
Активен