Автор Тема: Инсталация на Кубунту  (Прочетена 2209 пъти)

completer

• Напреднали
  • Публикации: 347
  • Distribution: Debian 6.0
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Re: Инсталация на Кубунту
« Отговор #15 -: Jul 07, 2009, 22:27 »
Въпроса е там, че отдавна не съм пипал Убунту последно 6.10 като навлизах в тази среда и не съм сигурен дали оправянето на дяловете по време на инсталация ставаше е gparted или не. Я пробвай с gparted да ги разделиш(приемам, че инсталатора не го използва иначе може би няма да се получи).
Активен

I'm using Linux and i'm proud of it!!!
I hate Windows and i'm also proud of it!!! :)

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #16 -: Jul 07, 2009, 22:42 »
Освен това пусни gparted с root права. Т.е.
Код
GeSHi (Bash):
  1. sudo gparted
Има една вероятност gparted да се пуска без root права и това да ти пречи ;)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

dimova681

• Новаци
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
« Отговор #17 -: Jul 07, 2009, 22:48 »
При инсталацията на кубунту 9.04 като дойде ред за оразмеряването на партициите не ми засича вече съществуващите такива. Имам 3 NTFS едина за линукс която е ext3 и Linux Swap и не засича нито една. Намира ми харда обаче за да го инсталирам трябва да си загубя всичката дата. Същото и при Убунту 8.10 както и по - старите версии на Кубунту

Здравейте,незная нищо по темата,но искам да ви попитам нещо ако е вазможно.От няколко дни имам Ацер,който е с Линукс.Немога да си инсталирам Скайп.Ако можете да ми помогнете.Благодаря.
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #18 -: Jul 07, 2009, 23:46 »
Здравейте,незная нищо по темата,но искам да ви попитам нещо ако е вазможно.От няколко дни имам Ацер,който е с Линукс.Немога да си инсталирам Скайп.Ако можете да ми помогнете.Благодаря.
Изтегли си Static пакета от сайта им, разархивирай го и стартирай Skype със следната команда
Код
GeSHi (Bash):
  1. /пълен/път/до/файла/skype --dbpath=/пълен/път/до/файла/ --resources=/пълен/път/до/файла/
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти