Автор Тема: Проблем с прихващането на текущо IP с ddclient  (Прочетена 1898 пъти)

eddiesoft

• Участници
  • Публикации: 6
    • Профил
Здравейте. Видях се в чудо с този ddclient. По-точно с конфигурирането му. Та накратко историята. ADSL Модем на БТК, след него linux машина и след нея мрежа. До тук всичко добре. Всичко работи, но на линукса има апаче ссървър. Той си работи, но понеже IP се мени - динамично е (не знам защо БТК са решили да искат двойни и тройни цени за статичните IP...) си пуснах ddclient.Настроих го да прихваща IP през etc1 (това ми е картата към ADSL-а) - не стана. Пуснах да си прихваща IP от chekip.dyndns.com като web-skip='IP Address'. Пак не стана. Смених web-skip='Current IP Address' - И така не стана... Може ли да ми каже някой къде е проблема?
Активен

tyuio

• Гост
проблема е в рутера и бтк най вероятно изобщо незнам дали може да ползваш диндиенес! С тия рутери като прават не са в теб незнам дали някога ще мина на тях а иначе по-добър нет в нашия град няма.
Активен

eddiesoft

• Участници
    • Профил
Ами явно може, защото хора са си пуснали ddclient , но под WIN. Питах ги, но не знаят как е конфигуриран - автоматично трагвало  :D. Т.е. имат уиндоуска машина след рутера и си прихваща текущото IP някак си, но така и не можаха да ми кажат как...
Активен

tyuio

• Гост
няма да споря но ако не си със статично ип едно време не можеше питай твоите хора с какво са? ! после може и да са си хакнали рутера не е невазможно ама и вероятно ще ги хванат. може бетека да предлагат такава услуга за рутера си пиатй и то безплатно. Има и някакав начин сам но незнам как, виж в сайта им.
http://www.btc.bg/bg/residential/help_and_advice/common_questions/adsl_broadband/15/#question173
« Последна редакция: Jul 28, 2009, 22:59 от tyuio »
Активен

KPETEH

• Напреднали
  • Публикации: 584
    • Профил
Ами явно може, защото хора са си пуснали ddclient , но под WIN. Питах ги, но не знаят как е конфигуриран - автоматично трагвало  :D. Т.е. имат уиндоуска машина след рутера и си прихваща текущото IP някак си, но така и не можаха да ми кажат как...

Тоя windows някакъв "разработен" ще дойде :) Нещо като ubuntu с избор на браузър ми иде :)

Е тва батко ddclient под windows даже и бат' БИЛИ не го беше постигнал ! :)
Активен

Най-добрата страна на алчността е способността и да стопява коефициента на интелигентност дори на най-умния човек.

eddiesoft

• Участници
    • Профил
sorry за тъпотията дето сам иа написал. Сега видях. Не ddclient, a някякв клиент който използва dyndns.  А и не са със статично IP. Иначе за каво им е цялата акробатика.
« Последна редакция: Jul 29, 2009, 00:56 от eddiesoft »
Активен

KPETEH

• Напреднали
    • Профил
sorry за тъпотията дето сам иа написал. Сега видях. Не ddclient, a някякв клиент който използва dyndns.  А и не са със статично IP. Иначе за каво им е цялата акробатика.

Виж човек tyuio ти е отговорил много правилно, след като нямаш права над собствения си рутер,защото е на БТК просто няма как да разбереш дали имаш опция за настройка на dyndns.
Иначе dyndns може да се настрои и под уиндоус и линукс, и на повечето нисък клас рутери които се продават навсякъде.
Активен

Най-добрата страна на алчността е способността и да стопява коефициента на интелигентност дори на най-умния човек.

eddiesoft

• Участници
    • Профил
Виж сега, не питам дали може или не може да се настрои. Питах дали някой може да ми каже как да се настрои.Т.е. дали някой може да каже какво точно да се направи за да тръгне. В БТК се обадих и ми казаха, че ставало, но момичето не знаело как става с линукс :D - но варианта бил да се ползва dyndns  или подобни...  А права върху рутера  - имам. Не е проблема в него.
Активен

tyuio

• Гост
това че може нещо да правиш с рутера си ен значи че имаш права над него. Ако все ак наистина имаш някакви както казваш влез вътре в софтуера му и виж дали има секция в която може да се върже са dyndns или други подобни услуги. Ако ли няма поне виж дали може да отваряш портове та самия комп да се свързва с каквото му трябва. Проблема не е на никоя линукс дистрибуция а на самия рутер. А онзи млоумник за който говориш от бетека ако ти каже как става в уин най вероятно ако го разбереш ще може да го направиш и за линукс. Това че някой графични приложения са само за уиндоус и плюят за възможностите на линукс не се отнася за мрежите тука всички операционни системи имат да тичат след него.
Активен

eddiesoft

• Участници
    • Профил
edit by neter: Изтрито, съгласно т.3 от правилата на форума.
« Последна редакция: Jul 29, 2009, 19:14 от neter »
Активен

KPETEH

• Напреднали
    • Профил
Проблема явно е в модема на БТК, който не можеш да достъпиш с административни права.
Активен

eddiesoft

• Участници
    • Профил
Проблема се реши. Както казах - имам ROOT права до модема. Ъпдейтнах му софта и се появи меню точно за динамични IP... Ама няма кой да ти каже от тия умници в Бах Таз Компания...
Активен

KPETEH

• Напреднали
    • Профил
Проблема се реши. Както казах - имам ROOT права до модема. Ъпдейтнах му софта и се появи меню точно за динамични IP... Ама няма кой да ти каже от тия умници в Бах Таз Компания...

Не че се заяждам, ама къде по-горе написа че имаш root права за модема ? :)
Изглежда си пускаш темички,за да се намираш на приказка.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Относно ddclient
Настройка на програми
KPETEH 1 720 Последна публикация Jun 28, 2007, 19:59
от diel