Автор Тема: Пряк път на монтираните устройства автоматично след монитране // да се премахне  (Прочетена 759 пъти)

ma3x_ip

• Гост
След като монтирам някое устройство автоматично се появява пряк път след като демонтира се губуи прекия път. Могали да премахна това  автоматично създава на прек път на работния плод ?

Почвам да оптимизирам ubuntu според желанията ми и ще имам още няколко подобни въпроса в една тема ли да ги пишя или в отделни?

Мерси предварително :)
« Последна редакция: Aug 21, 2009, 15:37 от ma3x_ip »
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
Програми > Системни инструменти > Настройки на програмите > /apps/nautilus/desktop > махаш отметката от volumes_visible.

По-добре пиши в една тема. Твърде вероятно е въпросите ти вече да са обсъждани, но ти нещо да не се справяш с търсачката на форума. Все пак, продължавай да опитваш и с нея ;)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

zeridon

• Killmode enabled
  • Administrator
  • Напреднали
  • Публикации: 1398
  • Distribution: Debian/Ubuntu
  • Window Manager: console/Gnome
  • BOfH
    • Профил
Активен

Внмимавай имам клещи за кабел
http://www.netsecad.com/
http://theregister.co.uk/odds/bofh/

ma3x_ip

• Гост
Активен

ma3x_ip

• Гост
Програми > Системни инструменти > Настройки на програмите > /apps/nautilus/desktop > махаш отметката от volumes_visible.

По-добре пиши в една тема. Твърде вероятно е въпросите ти вече да са обсъждани, но ти нещо да не се справяш с търсачката на форума. Все пак, продължавай да опитваш и с нея ;)
Аз се пробвам и с търсачката :)
При мене няма "Настройки на програмите" има само rapace
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
gconftool-2 --type bool --set /apps/nautilus/desktop/volumes_visible 'false'

За да го върнеш, пак същата команда, но с true вместо false.
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
При мене няма "Настройки на програмите" има само rapace
Тогава изпълни в конзолата като обикновен потребител командата gconf-editor. Ако ти каже, че няма такава команда, инсталирай редактора с команда
Код
GeSHi (Bash):
  1. sudo apt-get install gconf-editor
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти