От този линк стигнах до това репозитори: http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/42/openSUSE_11.1/
Това е KDE 4.2.4. Сега какво трябва да направя - да си добавя това репозитори и да ъпдейтвам ли? Това ли е принципа? Т.е. за всяко нещо трябва да си добавям съответното репозитори ли? Няма ли да станат конфликти така? Не ми е ясно... Няма ли едно общо репозитори в което всичко да е ново, а не само КДЕ-то?
Точно така, добавяш и обновяваш, освен това ако имаш други хранилища за KDE (4.1, 4.3) трябва да ги забраниш за да не се получават конфликти.
И не, няма общо хранилище в което всичко да е ново. Каквото ти трябва си добавяш. Което не ти трябва го махаш.
Видях че има някакво "фактори": http://download.opensuse.org/factory/repo/
Тук като гледам всичко е най-новото. Това нещо като нестабилно сусе ли е или експериментално?
Това е openSUSE 11.2-Milestone7. Т.е. следващата версия, все още е в процес на разработка. Финалната версия е планирана за 12.11.2009 г.
Изобщо добра идея ли е да се използват тези репозиторита?
Някой може ли да ми даде лист с репозиторитата които ползва и няма проблеми с тях?
Да добра идея е разбира се, че и някои други, които не са описани там, но всичко е свързано с със спецификата на хардуера, който ползваш или пък софтуер от който имаш нужда но не е включен в хранилищата. Почти всичко може да намериш в openSUSE Build Service. Нуждата от компилиране е сведена почти до нула. Аз лично имам компилирана само sane-backends, защото поддръжка за моя скенер имаше само в trunk версиите на sane. Вече има и в стабилната, но не ми се занимава да я махам и да я инсталирам пак от хранилищата. Пусти мързел...
Колкото до списък кои ползвам както казах всичко зависи от това с какъв хардуер си, дали имаш нужда от някоя функционалност на някой драйвер или просто ти трябва новата версия за да работи твоето желязо. Или пък искаш последната версия на compiz и т.н.
С две думи ползвай си които искаш. В общия случай няма проблеми. Малък пример аз съм с KDE 4.3.1, ползвам последна версия на alsa заради звуковата карта, коакто и някои допълнителни модули към ядрото, невключени в стандартно инсталирания кернел. За тях ползвам отделни хранилища.Това е.
На теб ако ти трябва последна версия на лисицата, ООО или пък каквото и да е нищо не ти пречи да си ги добавиш