Автор Тема: Проблем със звука  (Прочетена 1660 пъти)

pnio

• Напреднали
  • Публикации: 14
    • Профил
Проблем със звука
« -: Sep 26, 2009, 16:40 »
Каквото и да пусна - avi, mp3, flv - с какъвто и да е плеър, звука ми е много слаб. Същото е и когато гледам клипове в youtube.com. Как мога да го направя по-силен? С Dell 1525 съм и Ubuntu 9.04.
Активен

muxozavar

• Напреднали
  • Публикации: 497
  • Distribution: Debian Lenny / Fedora 11 x86_64 / Ubuntu 9.10 / Mac OS X 10.6.n
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Re: Проблем със звука
« Отговор #1 -: Sep 26, 2009, 16:43 »
Провери в alsamixer (отваря се от gnome-terminal) и gnome-volume-control какви са настройките

може да видиш пробваш и с alsamixer -D hw:0, ако alsamixer не ти свърши работа
Активен

pnio

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2 -: Sep 26, 2009, 22:39 »
Провери в alsamixer (отваря се от gnome-terminal) и gnome-volume-control какви са настройките

може да видиш пробваш и с alsamixer -D hw:0, ако alsamixer не ти свърши работа
Мерси, много полезен съвет. Сложих всичко на макс и е по-добре. Но пак не е е достатъчно силно. Още нещо може ли да се направи?
Активен

pnio

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #3 -: Sep 30, 2009, 22:18 »
Сега и друг проблем се появи. Като говоря по скайп, аз ги чувам, но хората не ме чуват. Микрофона е вграден в лаптопа. Като мина под Windows всичко е наред. Може би е нещо по настройките, но не знам къде да пипна. Ако може някой да помогне!
Активен

tarball

• Напреднали
  • Публикации: 896
  • Distribution: Arch linux;Debian Testing; Ubuntu
  • Window Manager: KDE;MATE;Xfce
    • Профил
« Отговор #4 -: Sep 30, 2009, 22:37 »
И при мен звука дори и докрай усилeно ми е по-слаб,отколкото под Уиндоус.Даже и по-некачестен,но се свиква.Колкото до скайпа не си казал коя версия ползваш,както и какви настройки си направил.Засега си карай със старата версия,а не с новата бета.Аз имам ядове точно с микрофона при нея.Не го оправих и се върнах на старата стабилна версия.Аз също имам убунту на лаптоп(нетбук по-точно) и си бачкам с вградения микрофон така,че принципно микрофона мисля,че трябва да ти е конфигуриран правилно от самото убунту.Най-вероятно бъркаш с настройите на самия скайп.Направи скрийншоти с настройката на скайпа и ги пусни тук да видиме какво си направил
Активен

Едно време бях спортен тип,сега съм...само тип!
The Future is OPEN!

pnio

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #5 -: Sep 30, 2009, 23:43 »
С версия 2.1 бета съм. Махнах я веднага като прочетох отговорът ти, но не мога да намеря по-старата версия. Имаш ли някакъв линк?
Активен

tarball

• Напреднали
  • Публикации: 896
  • Distribution: Arch linux;Debian Testing; Ubuntu
  • Window Manager: KDE;MATE;Xfce
    • Профил
« Отговор #6 -: Oct 01, 2009, 09:05 »
Не ти трябва никакъв линк.В repository на убунту си го има стабилния вариант на скайп.Ако не си добавил необходимите repository за да качиш скайп виж попрочети тук: https://help.ubuntu.com/community/Medibuntu.В Medibuntu repository мисля,че имаше скайп.Ако случайно не го намериш(което не ми се вярва) си добави официалното хранилище на скайп,като напишеш следния ред в /etc/apt/sources.list:deb http://download.skype.com/linux/repos/debian/ stable non-free.След това apt-get update и после инсталираш стабилния скайп.Поиграй си с настройките му и ако не стане даи снимка тук с настройките.Непременно махни тикчето от "позволи на скайп да регулира автоматично микрофона".Ще го видиш при настройките на звука на скайпа.Успех.
Активен

Едно време бях спортен тип,сега съм...само тип!
The Future is OPEN!