Ми така в българия ...
Приеми това, което ще ти кажа като забележка, вЕрвай ми не искам да се заяждам.
Пише се
България, с главна буква.

Както и
Аржентина,
Германия,
Румъния и т.н. Ако в БГ-то нИ тЪ кьефи имаш грубо два варианта: да се опиташ да подобриш нещата или да напуснеш демонстративно.

Нещо като при свободния софтуер. Ако избереш второто ти обещавам много да плача. А като ти гледам правописа, голямо реване ще падне.
Ако избереш първото обаче го прави както трябва. Аз също имам проблеми с институциите. Често ми се налага да пиша жалби, възражения, оплаквания и т.н. и т.н., но не рИва по форумите и не го избивам на нихилизъм. Когато някой административно и чистосърдечно ме прати за зелен хайвер, винаги питам как се казва и как да се свържа с прекия му началник. Това обикновено води поне до втори прочит на оплакването ми.

Ако ситуацията е по-куриозна, винаги можеш да се обърнеш към някой журналист или предаване с подобна тематика. Кеф ти "Частен случай, кеф ти "Господари на ефира" и др.
Ако имаш предложения от по-общ характер, можеш да пишеш на съответната институция, политическа партия на която вярваш или дори да инициираш подписка. Ама за това трябват топки

По-лесно е по форумите.
Тук си прав за простотията на българина

Но ако искаш нещата и при нас да стават като при "белите хора", "на запад", добро начало е да подражаваш на себеуважението им.

Там, по "белия свят", имат навика да уважават държавата, в която са се родили, в която живеят и плащат данъци.
И то попринцип, а не само при победи на националния отбор.