Автор Тема: Процеса trackerd издува процесорите ми почти постоянно да работят на 100%  (Прочетена 1259 пъти)

bazu

• Напреднали
  • Публикации: 810
  • Distribution: Debian
  • superman
    • Профил
До скоро се чудех как да накарам процесорите да не работят постоянно на сто процента, че да не греят така и решихме проблема съвместно, но сега забелязвам, че като погледна с ps x и видя /usr/bin/trackerd да върви и като му дам kill -9 и всичко си става на 6 точки, но след известно време пак се включва явно някое приложение го изисква. Та идеята ми е може да го избегнем това и за какво служи като цяло.
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
Чети, пък ако не ти трябва, го махни от системата ;)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

bazu

• Напреднали
  • superman
    • Профил
Този технически английски не ми е най-добрия, за това исках с две на три да ми кажете за какво иде реч.
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
Индексира файлове и съдържанието им, за да можеш после да търсиш файлове и съдържание по тези индекси. Кои файлове ще се индексират, се описва в настройките на демона, които предполагам могат да се намерят някъде из /etc. Услугата, която предоставя това приложение не е обвързана с базите данни на locate и производните му, така че можеш да го махнеш, без да повлияеш на locate (ако го ползваш). И т.н. :)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

bazu

• Напреднали
  • superman
    • Профил
Активен