Автор Тема: Изваждане на информация от прецакан NTFS дял ?  (Прочетена 1122 пъти)

TheBOSS9999

• Напреднали
  • Публикации: 18
    • Профил
Здравейте, имам следния проблем
Използвам лаптоп Тошиба Козмио Ф20 преди проблема на него имаше НТФС дял с уиндоус и линукс дял с Ксубунту. На уиндоуса хванах някакъв вирус, който не можах да изчистя, след което правих едни настойки на GRUB и изчезна опцията да ми зарежда уиндоуса. След което си казах ще сложа наново уиндоуския буут лоудар за да спася ценните си файлове след което възнамерявах да форматирам нацяло. Пуснах диска на Тошибата с цел да му дам опцията fixmbr да си възвърна уиндоуския буутлоудър. Но там стана повърнята, този диск който е на Тошиба директно започна да форматира хард диска без да ме запита какво искам да извършвам
спрях го незабавно. Реших да спася данните си члез SLAX Live CD, НО като направя опит да си отворя NTFS дяла ми изписва това на снимката по -долу. Ако някой има идея как да вляза в Уиндоуския дял да каже, ще съм много благодарен!
Активен

Bogo

• Напреднали
  • Публикации: 636
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: cmd
    • Профил
testdisk се казва програмката с която преди месец си копирах файловете от неработещ ext3 партишън.
Не си сигурен?
Не пипай повече сам а потърси помощ от опитен
Активен

live free or die хард :)

romeo_ninov

• Напреднали
  • Публикации: 2155
    • Профил
Здравейте, имам следния проблем
Използвам лаптоп Тошиба Козмио Ф20 преди проблема на него имаше НТФС дял с уиндоус и линукс дял с Ксубунту. На уиндоуса хванах някакъв вирус, който не можах да изчистя, след което правих едни настойки на GRUB и изчезна опцията да ми зарежда уиндоуса. След което си казах ще сложа наново уиндоуския буут лоудар за да спася ценните си файлове след което възнамерявах да форматирам нацяло. Пуснах диска на Тошибата с цел да му дам опцията fixmbr да си възвърна уиндоуския буутлоудър. Но там стана повърнята, този диск който е на Тошиба директно започна да форматира хард диска без да ме запита какво искам да извършвам
спрях го незабавно. Реших да спася данните си члез SLAX Live CD, НО като направя опит да си отворя NTFS дяла ми изписва това на снимката по -долу. Ако някой има идея как да вляза в Уиндоуския дял да каже, ще съм много благодарен!
Щом е започнал формата вероятността да се спаси нещо е малка. Характерно за дисковете, които идват от производителя е че те директно забърсват всичко, форматират и копират OEM инсталацията на ОС. Опитай се да потърсиш специализирани инструменти за възстановяване след формат
П.П. Мисля че с това че си спрял формата си омазал още повече нещата
Активен

0x2B|~0x2B

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3182
    • Профил
testdisk , за която вече ти каза Bogo можеш да стартираш от sysresccd. Зареждаш го с rescuecd -docache и го вадиш от устройството. Слагаш едно DVD+RW и пишеш на него. В сайта пише как да го форматираш.
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
NTFS : монтирам, но не мога да чета
Настройка на програми
glarus 4 6152 Последна публикация Jul 09, 2004, 17:11
от Hapkoc
Писане върху NTFS
Настройка на програми
Hristo_Stoev 5 6208 Последна публикация Feb 20, 2005, 11:06
от zeridon
NTFS
Настройка на програми