« -: Dec 26, 2009, 21:04 »
Здравейте! Аз съм начинаещ Linux потребител и ИМАМ множество въпроси по опознаването на тази УНИКАЛНА система, казвам уникална, защото точно от това имах нужда, за да видя що е то ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА и действително научих някои неща от нея, но не много, защото я стартирам от Live CD, поради ДЕФЕКТИРАЛИЯ ми HDD. Та по същество, възможно ли е да проверя дали някой не се е опитвал да „НАДНИКНЕ“ в системата ми, говория хипотетично, защото до сега не ми се е случвало, а и не знам дали изобщо е възможно, тъй като доколкото знам Live CD-то не използва ВСИЧКИ пакети поместени в системата. И защо след като в ДОКУМЕНТАЦИЯТА с възможните команди е поместена командата "netstat" не изпълнява нищо освен да „спомене“, че такава команда НЕ Е НАМЕРЕНА. Да не би да е станала грешка с Windows, защото доколкото съм изследвал ТОЗИ ,извинявам се, БОКЛУК (разчленяван множество пъти, от мен, на съставни части било то изразено в хакване, промяна на Splash Screen-а или друго). Впрочем използвам LINUX не само защото съм притиснат от Липсата на Хард диск, а защото съвсем ясно разбирам целите на ЛИНУКС КРЕАТОРИТЕ, ако може така да ги нареча да създават FOSS и ги подкрепям напълно, това, разбира се, означава, че съм готов да дам своя принос, но за целта Ви моля да ме понаучите на „това-онова“ в ЛИНУКС. ПРОПУСНАХ ДА СПОМЕНА, ЧЕ ИЗПОЛЗВАМ Ubuntu ДИСТРИБУЦИЯ, която отговаря може би най-точно на ЦЕЛИТЕ И ИДЕИТЕ В ЛИНУКС. А и нали, все пак, в превод от ЗУЛУ означава „ЧОВЕЧНОСТ КЪМ ДРУГИТЕ“.