То има и guides за oracle под fbsd, явно достатъчно болни мозъци има на този свят

Аз просто искам да видя някой дето да е инсталирал Oracle върху slack или fbsd. По възможност базата да е върху ASM, не върху raw devices. След това приятно и забавно упражнение, предполагам поне малко, дори на един фанатик, ще му хрумне че от чисто прагматична гледна точка, не всичко е много железно, прекрасно и стабилно само защото е хакерско и предразполага към DIY изпълнения.
Иначе сигурно си имат чара, не отричам, просто операционните системи и дистрибуции са операционни системи и дистрибуции, не са някаква религия. За някои неща могат да вършат много добра работа, за други неща просто не могат и това няма как да се компенсира с някакви митологии и фанатизми.
Накрая, май ще взема да сложа и Slack, и Debian и да видя кое ще ми хареса повече. Поне достигнахме до 2 варианта(това е по-добре от 5). Пичове сте всички!
Аз ползвам debian от години и съм свикнал доволно много. Обаче и под дебиан, инсталацията на Oracle е кошмар. Като почне да ти реве за някакви измислени версии на библиотеки и не иска да си линк-не нещата поради ред много странни причини, да не кажеш че не съм те предупредил