Автор Тема: Питанка за книги  (Прочетена 4241 пъти)

cRuSh3r

• Напреднали
  • Публикации: 53
    • Профил
Питанка за книги
« -: Jan 27, 2010, 16:12 »
Нещо на последък покрай часовете в унивеситета по програмиране ,се запалих да се захвана по сериозно .И открих у нас някви стари книги : 3те тома на това http://www.book.store.bg/c/p-p/c-2/id-29303/mfc-rykovodstvo-na-programista-chast-2.html и 2та на това http://www.office1.bg/%D5%F0%E0%ED%E8,+%ED%E0%EF%E8%F2%EA%E8,+%EA%ED%E8%E3%E8-r4/%CA%ED%E8%E3%E8,+%F1%EF%E8%F1%E0%ED%E8%FF-g43/%CA%ED%E8%E3%E8-s4301/pictures/stoki/big/4301876000275_L.jpg .Въпроса ми е дали все още са приложим или са прекалено стари ?
Активен

tyuio

• Гост
Re: Питанка за книги
« Отговор #1 -: Jan 27, 2010, 17:47 »
Еми ся първата не ми я отваря нещо. За втората какво да кажа: Казва се "за мъртвите или хубаво или нищо!" аз няма да кажа нищо. Точно версия 6 е много бъгава според мен мен ме принуждават да я ползвам в университета и к'во да правя. Ако искаш да учиш АНСИ С++ не е това начина. Не бих казал че много спазва стандарта и все пак да спонема че не съм я чел!
Освен това форума е за линукс така че...
« Последна редакция: Jan 27, 2010, 17:51 от tyuio »
Активен

muxozavar

• Напреднали
  • Публикации: 497
  • Distribution: Debian Lenny / Fedora 11 x86_64 / Ubuntu 9.10 / Mac OS X 10.6.n
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
« Отговор #2 -: Jan 27, 2010, 17:49 »
Здрасти,

Аз съм чел Visual C++ 6.0 и не става за нищо сериозно и по-скоро може да те обърка вместо да ти обясни някой неща, що се правят или не се правят. (лично мнение)

Според мен тези двете са добро начало:

C Programming Language (Brian Kernighan, Denis Ritchie)

C++ The Programming Language (Bjarne Stroustrup)

може да видиш и темата http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=36893.0
« Последна редакция: Jan 27, 2010, 17:52 от muxozavar »
Активен

tyuio

• Гост
« Отговор #4 -: Jan 27, 2010, 18:26 »
 Ами мисля че стават поне за първата съм сигурен. Другата не я знам ама знам кой е аВтора :)
На вас в универа не ви ли дават от какво да учите?
Активен

cRuSh3r

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #5 -: Jan 27, 2010, 18:39 »
Абе ние учим хтмл веб-работи ,просто пича който ни води единия път незнам какво го питах и като почна да обяснява се отплесна и почна да показва разни готини работи на #с .И в последствие го доразпитах и така се "зарибих"  ;D .В началото малко преувеличих с това "програмиране" .  [_]3
Активен

tyuio

• Гост
« Отговор #6 -: Jan 27, 2010, 19:20 »
Абе ние учим хтмл веб-работи ,просто пича който ни води единия път незнам какво го питах и като почна да обяснява се отплесна и почна да показва разни готини работи на #с .И в последствие го доразпитах и така се "зарибих"  ;D .В началото малко преувеличих с това "програмиране" .  [_]3
С#  какво общо има с тези книги дето си ги дал ?
Активен

cRuSh3r

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #7 -: Jan 27, 2010, 21:54 »
Eми винаги съм си мислел ,че с и с++ имат доста общо помежду си . ???
Активен

BlackMetal

• Напреднали
  • Публикации: 93
    • Профил
« Отговор #8 -: Jan 27, 2010, 22:17 »
Днес се сдобих с http://www.pressekatalog.de/Visual+C+sharp+2008+Grundlagen+und+Profiwissen,+m.+DVD-ROM-buchnr_14186048.html?PartnerID=SP20512 .
Имам малко опит с C#, но сега ми трябва бързо достигане на ниво профи :), мога само да я препоръчам.
Активен

tyuio

• Гост
« Отговор #9 -: Jan 27, 2010, 23:03 »
Те имат общо, но и не не чак толкова а С# е и съвсем друго нещо!
Активен

cRuSh3r

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #10 -: Jan 28, 2010, 00:08 »
Днес се сдобих с http://www.pressekatalog.de/Visual+C+sharp+2008+Grundlagen+und+Profiwissen,+m.+DVD-ROM-buchnr_14186048.html?PartnerID=SP20512 .
Имам малко опит с C#, но сега ми трябва бързо достигане на ниво профи :), мога само да я препоръчам.

A това на анг. или бг няма ли го ?

@tyuio
Значи сега какво излезе ,че с , с# и с++ са 3 различни работи? ??? Яко мазало настъпи в моята душа  ;D .Я разкажи съвсем на кратко кое 'кво е и аз с кое от трите да започна да се занимавам като начинаещ ?
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #11 -: Jan 28, 2010, 00:17 »
Аз ще ти кажа - цъкни тук и чети!
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

cRuSh3r

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #12 -: Jan 28, 2010, 00:34 »
Аз ще ти кажа - цъкни тук и чети!
Danke  8)
Активен

tyuio

• Гост
« Отговор #13 -: Jan 28, 2010, 00:41 »

A това на анг. или бг няма ли го ?

@tyuio
Значи сега какво излезе ,че с , с# и с++ са 3 различни работи? ??? Яко мазало настъпи в моята душа  ;D .Я разкажи съвсем на кратко кое 'кво е и аз с кое от трите да започна да се занимавам като начинаещ ?
Да, разгледай какво ти е пратил backtolife. Забрави за С# ако ще се занимаваш с отворен код. Имплементацията Моно макар и да работи не става и според мен никога няма да става
Активен

cRuSh3r

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #14 -: Jan 28, 2010, 00:53 »
В общи линии главната ми идея е да се науча да програмирам за да мога да си администрирам сървър пълноценно.Не смятам да се занимавам професионално ,тъй като съм се насочил към коренно различна професия .( ВИАС  ;) )Та предполагам ,че да ,ще се занимавам с отворен код.
Активен