Автор Тема: ATI Drivers  (Прочетена 5720 пъти)

rockfire

• Участници
  • Публикации: 4
    • Профил
ATI Drivers
« -: Feb 04, 2010, 17:47 »
Записах драйвъри за ATI Radion X1650 от сайта на ATI, обаче като напиша в терминала това
Код:
chmod 755 ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run
./ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run

ми дава грешка

Код:
Error: ./default_policy.sh does not support version
default:v2:i686:lib::none:2.6.31-17-generic; make sure that the version is being
correctly set by --iscurrentdistro

Removing temporary directory: fglrx-install.Gsc0NK

как трябва да ги инсталирам тия драйвъри
Активен

tyuio

• Гост
Re: ATI Drivers
« Отговор #1 -: Feb 04, 2010, 17:53 »
че с каква дистрибуция си та трябва от сайта на ати да ги инсталираш?
Активен

rockfire

• Участници
    • Профил
« Отговор #2 -: Feb 04, 2010, 17:58 »
ами UBUNTU i на саита ръгам на linux x86
 GNOME ми е работната среда май
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #3 -: Feb 04, 2010, 18:01 »
https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto и линковете, които има дадени там трябва да са добро начало.
Активен

Lord Bad

• Напреднали
  • Публикации: 1667
  • Distribution: Fedora 13
  • Window Manager: GNOME
  • Jedi Knight
    • Профил
« Отговор #4 -: Feb 04, 2010, 18:06 »
Старите драйвери(драйверите след 9.3 не поддържат картите преди HD2000) никак не се чуват с новите kernel-и - той дори и последния им драйвер(10.1) май още не бачка с 2.6.32... Твоята карта би трябвало да работи доста прилично със свободния драйвер - най-добре не се занивай с бинарния въобще...
Активен

Fuelled by Fedora 13 "Goddard"
====================================
Rock it!

rockfire

• Участници
    • Профил
« Отговор #5 -: Feb 04, 2010, 19:41 »
аз записах един друг и тръгна да се инсталира, ама ми вика, че трябва да съм super-user  как се пуща туи, някъде трябва да напиша паролата ама де
Активен

tyuio

• Гост
« Отговор #6 -: Feb 04, 2010, 19:51 »
влез в конзолата и иди до там където е фаила ей така:
cd /pat/do/faila

после

sudo  ./faila

Появява се един ред дето си въведи паролата няма ди я видиш и точки няма да видиш ама всичко си е ок и натисни ентър.

Лорд бат е мнооого прав, много скапани драйвери са това, една от моите карти  е подобна и върви най добре с веса драйвера :) само дето насича на флаша :)
Активен

rockfire

• Участници
    • Профил
« Отговор #7 -: Feb 04, 2010, 20:11 »
аз защото като пусна counter strike source през wine и много засича и звука и картината. и рекох да не е от видеото, ама видях, че процесора се натоварва на мах. от ко може да е туй, той не е слаб
Активен

completer

• Напреднали
  • Публикации: 347
  • Distribution: Debian 6.0
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
« Отговор #8 -: Feb 05, 2010, 00:09 »
Това е от wine. Забелязал съм, че каквото и да пусна все се товари на 100%. И аз съм с опен сорс драйвери.
Активен

I'm using Linux and i'm proud of it!!!
I hate Windows and i'm also proud of it!!! :)

vyrgozunqk

• Гост
« Отговор #9 -: Feb 05, 2010, 01:51 »
Ами момчета да ви кажа, не е от wine а е от некадърните Open Source драйвери... независимо, че ати си отвориха "книжките" по хардуера свободните драйвери си остават некадърни в 3Д отношение, признавам, че имат пълно 2Д, но като производителност са далече от затворените си събратя.
Преди играех на Дебиан лени, с драйвера на ати (fglrx) counter-strike-a със 100 FPS , това беше още когато лени-то беше тестинг, а атовския драйвер беше някъде версия 8.3-4 ... след това почнаха да идват новите кърнъли, новия ксорг, довтаса 9.4, ати отебаха поддръжката и всичко умря, вмомента ако пусна counter-strike-a не вдигам над 4-5 FPS :)
Абе какъв кънтър страйк, всичко с 3Д се държи така, дори world of goo :D
и това на Radeon 9550, клокнат до честотите на 9600 Pro ... за какво си говорим, пълна мизерия и смрад,

Решение - купуваме си карти на Нвидия.
Пречка - няма кеш ! :)

За тва пием по една студена  [_]3 и преглъщаме нещата, за безпари толкова. :)
Активен

tyuio

• Гост
« Отговор #10 -: Feb 05, 2010, 10:37 »

@vyrgozunqk  За съжаление си прав. Имам лаптоп с ати мобайл 7000 и нещо. Направо немога да го надградя до 9.10. аз ползвам една среда която е доста лека на него - Ион3 обаче за теста си качих едно кде и какво се оказа:
Пусна ли само графичната конзола на кде и процесора бам - 60% и то на тази среда дето бая зор дига 5%. Пусна ли веселка 3%. Какви ли не връткине пробвах и с най ново ядро бях и подобни ексцесии, ама не оставам на него със старо убунту оставам докато мога. В гнома нещата са по добре ама дале от желаното

Активен

completer

• Напреднали
  • Публикации: 347
  • Distribution: Debian 6.0
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
« Отговор #11 -: Feb 05, 2010, 16:00 »
/offtopic Извинете, че съм офтопик, но реших, че няма нужда да пускам нова тема за някакъв кратък въпрос. Имам намерение скоро да си купя втора ръка лаптопче мисля да е IBM Thinkpad та се чудих дали интелските карта са с по-добра поддръжка от тези на ати, защото трудно ще намеря лаптоп дето да е с нвидиа.
Активен

I'm using Linux and i'm proud of it!!!
I hate Windows and i'm also proud of it!!! :)

vyrgozunqk

• Гост
« Отговор #12 -: Feb 05, 2010, 17:48 »
/offtopic Извинете, че съм офтопик, но реших, че няма нужда да пускам нова тема за някакъв кратък въпрос. Имам намерение скоро да си купя втора ръка лаптопче мисля да е IBM Thinkpad та се чудих дали интелските карта са с по-добра поддръжка от тези на ати, защото трудно ще намеря лаптоп дето да е с нвидиа.

Зависи каква е самата карта... като цяло на интел драйверите бяха много зле до преди половин година, вмомента има значителен скок и напредак, всичко е много относително...
Активен

tyuio

• Гост
« Отговор #13 -: Feb 05, 2010, 18:21 »
//офф
Направо вдигам две ръце "ЗА" имам ИБМ х31 и мноого често работя с х40 просто интелската карта е с великолепна поддръжка. 40-ката се държи повече от великолепно сега е със Сабяйон и Убунту 10.04 и двете са ок :)
П.П. За смаите ИБМ няма какво лошо да кажа освен,  съжалявам че се отказаха да правят компове и лаптопи. Само R класата са малко посредствени но...
За батерията няма какво да кажа: не 4 години е и кара над 3 часа сетете се колко кара нова ! :)
Цитат
Зависи каква е самата карта... като цяло на интел драйверите бяха много зле до преди половин година, вмомента има значителен скок и напредак, всичко е много относително...
Не съм изощо съгласен. От както съм на линукс имат страхотни драйвети само дето картите не са за голямо 3д .
« Последна редакция: Feb 05, 2010, 18:31 от tyuio »
Активен

tarball

• Напреднали
  • Публикации: 896
  • Distribution: Arch linux;Debian Testing; Ubuntu
  • Window Manager: KDE;MATE;Xfce
    • Профил
« Отговор #14 -: Feb 05, 2010, 18:43 »
//офф
Направо вдигам две ръце "ЗА" имам ИБМ
off//
Подкрепям напълно.След няколко дни и аз влизам в редиците на IBM ThinkPad феновете с един великолепен ThinkPad T43 IBM ThinkPad T43
Матрица: 14.1, 1024х768
Процесор: Intel Pentium M 1.73/1.86 GHz 2MB
Видеокарта: Intel GMA900 128МВ
Оперативна памет: 1024MB DDR2
Твърд-диск: 160GB
Оптично у-во: DVD/CD-RW
Екстри: Active Protection System, LED осветяване на клавиатирата, Bluetooth, магнезиев корпус с елементи от титаний, метални панти
Активен

Едно време бях спортен тип,сега съм...само тип!
The Future is OPEN!

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Ati Drivers
Настройка на програми
Bruxy 0 6002 Последна публикация Mar 16, 2004, 00:24
от Bruxy
ATI Drivers
Настройка на програми
Leftfield 1 7442 Последна публикация Feb 13, 2006, 09:08
от Shmirgel
Проблем с ati-drivers