Автор Тема: Skype твърди, че е пуснато друго копие  (Прочетена 1719 пъти)

flatko

• Напреднали
  • Публикации: 13
    • Профил
Здравейте!
Ползвам Убунту 8.04 и си сложих static версията на Skype. Инсталирах я, тръгна логин-екрана и там свършва всичко, което успях да направя.
Като натисна "Влез", изчаква, сякаш ще ме логне и после казва, че съм имал друго копие на Skype стартирано. Такова, разбира се, няма; проверих в system monitor, рестартирах, и пак същия проблем.
Само ще спомена, че съм зад рутер, ако това има значение. Но все пак Pidgin си работи, с ICQ и Facebook chat без проблем. Някаква идея?
Активен

tyuio

• Гост
Re: Skype твърди, че е пуснато друго копие
« Отговор #1 -: Feb 19, 2010, 09:12 »
еми свали си не статик версията а тази за убунту?
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #2 -: Feb 19, 2010, 11:24 »
tyuio ако ми кажеш откъде да си сваля deb.  пакет за ubuntu 8.04 ще ти бъда благодарен защото и на мен ми трябва. В официалния сайт са за ubuntu 8.10+
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #3 -: Feb 19, 2010, 11:50 »
tyuio ако ми кажеш откъде да си сваля deb.  пакет за ubuntu 8.04 ще ти бъда благодарен защото и на мен ми трябва. В официалния сайт са за ubuntu 8.10+
Ти не прочете ли какво ти писах тук в т.2?
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

yaniyakov

• Напреднали
  • Публикации: 51
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
« Отговор #4 -: Feb 19, 2010, 12:10 »
Здравейте!
Ползвам Убунту 8.04 и си сложих static версията на Skype. Инсталирах я, тръгна логин-екрана и там свършва всичко, което успях да направя.
Като натисна "Влез", изчаква, сякаш ще ме логне и после казва, че съм имал друго копие на Skype стартирано. Такова, разбира се, няма; проверих в system monitor, рестартирах, и пак същия проблем.
Само ще спомена, че съм зад рутер, ако това има значение. Но все пак Pidgin си работи, с ICQ и Facebook chat без проблем. Някаква идея?

Ето ти ги пакетите тук : http://www.skype.com/intl/en/download/skype/linux/choose/
Активен

flatko

• Напреднали
  • Публикации: 13
    • Профил
« Отговор #5 -: Feb 20, 2010, 05:59 »
Задачата е решена!

Зачудих се защо всеки път се стартира приемането на лиценза... познайте - по някакъв странен начин нямах права над папката ~/.Skype. Изтрих я и стартирах Скайп наново и... тръгна като в приказките :) Не знам как се е получило да нямам права. Оттам е идвала и грешката, че имало друг Скайп пуснат.

Иначе наистина е кофти че са дроп-нали .деб пакетите за 8.04, но от static версията може да се направи .деб, дано някой се сети да публикува.
Активен

tyuio

• Гост
« Отговор #6 -: Feb 20, 2010, 23:39 »
Задачата е решена!

Зачудих се защо всеки път се стартира приемането на лиценза... познайте - по някакъв странен начин нямах права над папката ~/.Skype. Изтрих я и стартирах Скайп наново и... тръгна като в приказките :) Не знам как се е получило да нямам права. Оттам е идвала и грешката, че имало друг Скайп пуснат.

Иначе наистина е кофти че са дроп-нали .деб пакетите за 8.04, но от static версията може да се направи .деб, дано някой се сети да публикува.
Кое да публикува?
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
DeadAndDreaming 7 9454 Последна публикация Feb 26, 2005, 15:51
от BOT_ev
rinoceros 1 4819 Последна публикация Apr 17, 2005, 22:52
от BOT_ev
niko_lai 5 6547 Последна публикация May 01, 2005, 19:03
от
knoppix 2 5188 Последна публикация May 30, 2005, 23:02
от knoppix