Автор Тема: Unetbootin за инсталация от хард диск  (Прочетена 1835 пъти)

3v1

• Напреднали
  • Публикации: 180
    • Профил
Здравейте отново! С тази програма се инсталират дистрибуции от флашка или хард, но моите флашки са на работа, а съм отпуска до 4ти. Преди време бях тук намерих решение как да инсталирам дистрибуция от хард диск и тогава намерих решението с тази програма. Сега обаче се появи проблем. Реших да си кача на новия лаптоп нещо и първо хванах Убунту. Дърпам, пускам unetbootin, рестартирам. Започвам инсталацията и си нагласям дисковете, и давам започни, стига на 10% и ми изписва - can't unmount /cdrom. Чудих се и се маях за какъв cdrom става въпрос и пуснах Gparted, където разбрах, че системния диск на windowsa е маунтнат като /cdrom. На същия диск е сложих имиджа от unetbootin, но преди съм инсталирал без проблем. Пробвах с Fedora и там се получи абсолютно същото. Предполагам, може да е нещо свързано с файловата система. Преди инсталирах от FAT, а сега имам само NTFS дялове на диска. В правилна посока ли съм или грешка на друго място?
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6521
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Re: Unetbootin за инсталация от хард диск
« Отговор #1 -: Feb 28, 2010, 20:11 »
Здравей колега. Не става много ясно от постинга ти, какво точно целиш. И споменаваш и Windows и NTFS дяловете, ще остава ли Windows-а или ще се маха ? Работещ ли е Windows-а, или не ? Ubuntu си има и инсталатор от работещ  Windows. Поясни малко повече, и ще има много идеи и съвети.

Поздрави.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

3v1

• Напреднали
  • Публикации: 180
    • Профил
Re: Unetbootin за инсталация от хард диск
« Отговор #2 -: Feb 28, 2010, 20:21 »
Да, остава си. Работи си перфектно дори е лицензиран  :D. Знам за wubi, но работи в пъти по-бавно от Ubuntu инсталирано по класическия начин. За това искам да го кача на отделен дял.  :)
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
UnetBootIn ми показва само default
Настройка на програми
minimaldude 6 1382 Последна публикация Apr 13, 2012, 15:07
от Opaa