« Отговор #9 -: Mar 15, 2010, 19:51 »
То не съм дорасъл май да използвам нито една операционна система, но що-годе гледам да разучавам и да си върша най-елементарната работа с компютъра. Нямам намерение да претендирам, че имам и минимални познания по Линукс, но нали точно това е в основата на Убунту? Всеки да си го ползва на родния език с независимо кави недъзи има, познания и т.н. Нещо при мен не се получава с елементарните работи като да си комуникирам спокойно и да си ръчкам из интернет. Айде в предния къде ли и какво ли не ръчках, но тук нищо не съм пипал. Инсталирах, нагласих си основното по графиката, инсталирах Скайп, Гугъл Хром, Адоб рийдър и т.н. Ъпдейтнах и прочее. Компиз ми е включен с 3D куб. Без да ползвам сайтове и Скайп всичко е нормално: 1-10% процесор 380 РАМ само.. Варянти да гася Компиз, да не ползвам Скайп, Фейсбук и прочее според мен не са приемливи. РАзбирам, че Линуь е стабилен за сървъри и т.н., но нали си има Убунту сървър за целта. Аз съм с обикновен Кармик Коала, който си върви с един куп софуер за домашни цели.