Автор Тема: скайпа държи 100 %CPU  (Прочетена 3147 пъти)

marian91

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
скайпа държи 100 %CPU
« -: Mar 12, 2010, 23:55 »
Това никак не е добре .. но става само по някой път обаче когато стане скайпа забива и се губи връзката ... Ако някой знае как може да се оправи да каже :S
Активен

didipov

• Напреднали
  • Публикации: 28
    • Профил
Re: скайпа държи 100 %CPU
« Отговор #1 -: Mar 15, 2010, 09:47 »
Пробвай с друга версия на скайп (за твоята дистрибуция). А ако не си пробвал Portable версията пробвай с нея. Аз си реших проблема с  Portable  [_]3.  Успех
Активен

velislavvasilev

• Гост
« Отговор #2 -: Mar 15, 2010, 11:25 »
И на мен така ми прави, но само в личен чат. Колкото повече пишем, толкова повече процесорът се натоварва и достига 100%. Последва тотална боза, но само в прозореца с чата. Като го минимизирам всичко си става ОК. Като го активирам пак забива на 100% . След /clear не се оправя. С Ubuntu 9.10 съм и с най-новия Скайп. С по-стари вресии имам проблем с pulseaudio и звъкът на Скайп.
Активен

velislavvasilev

• Гост
« Отговор #3 -: Mar 15, 2010, 11:33 »
То дефакто под Уиндоус винаги ми тръгва Скайп пез проблеми, а тук все се налага да трия конфигурационните файлове от home/user/.Skype , за да ми зареди абонатите. Отделно отметката за анимиране на емотонките си се слага когато си поиска. На мен така ми забива на 100% при гледане на клипчета от Vbox7 и други такива сайтове. При чат във Фейсбук също става тотална боза и забива на 100%. Сега разглеждам из форума как да гледам онлайн телевизии. Дано поне там да няма проблеми. Даже.. Сега обърнах внимание.. И с флаш пак отива на 100%. Ползвам флашблок, защото става невъзъможно да ровичкам из сайтове като Замунда. Сега пробвах и пуснах само един флаш банер и пак заби на 100% .. Да нямам някакви проблеми с драйвъри, плъгини и тем подобни? 3D средата ми върви перфектно, гледам си филми и т.н. CPU е 2.8mgHz, a видеото е 256 MB ATI Radeon 9600 . Под Win нямам никакъв проблем с телевизии, флашове и т.н. и по това съдя, че е от Ubuntu-то.
« Последна редакция: Mar 15, 2010, 11:41 от velislavvasilev »
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #4 -: Mar 15, 2010, 11:48 »
Хм, при мен на по-слаб компютър Скайпа (не последната версия, някоя от по-предните) много вдига процесора, когато прекалим с емотиконките (когато са пуснати да са анимирани). Иначе ми забива (целия комп) докато върви аудио обаждане, понякога пък просто си умира от нищото и после не ще и да се пусне с някаква странна грешка. Това обаче само на един комп. Аз се оправих като се отказах от Скайпа, ама предполагам не е приложимо.
Активен

velislavvasilev

• Гост
« Отговор #5 -: Mar 15, 2010, 12:05 »
Е то замисълът е да използвам всичко, което ми трябва и е създадено за тази система. Приложимо е и добре, че съм инсталирал XP. Само с Линукса 100% да съм си изхвърлил компа през прозореца. Преди и аз не ползвах Скаъп много, а само офис пакетите, PDF и т.н., но сега като имах повечко свободно време и насладата от интернет се превърна в агония.
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #6 -: Mar 15, 2010, 12:19 »
//big offtopic
Само с Линукса 100% да съм си изхвърлил компа през прозореца.
Сега разбрах какво е имал пред вид zeridon, като каза
една машина изхвърлена от 5тия етаж
Значи добре, че аз едвам си вдигам компа :D
Активен

pikimos

• Напреднали
  • Публикации: 49
  • Distribution: Kubuntu 9.10
    • Профил
« Отговор #7 -: Mar 15, 2010, 17:07 »
Само с Линукса 100% да съм си изхвърлил компа през прозореца.
Явно все още не си дорасъл, за да оцениш подобаващо преимуществата на Linux.
Активен

tyuio

• Гост
« Отговор #8 -: Mar 15, 2010, 19:23 »
Пуснат компиз - спрян компиз? Аз съм с доста по слаб лаптоп ати700 мобайл и само от флаша се оплаквам ако пусна повече на веднъж. Скайпа хич не ми пречи ама аз и избягвам да го ползвам това лайно.
Активен

velislavvasilev

• Гост
« Отговор #9 -: Mar 15, 2010, 19:51 »
То не съм дорасъл май да използвам нито една операционна система, но що-годе гледам да разучавам и да си върша най-елементарната работа с компютъра. Нямам намерение да претендирам, че имам и минимални познания по Линукс, но нали точно това е в основата на Убунту? Всеки да си го ползва на родния език с независимо кави недъзи има, познания и т.н. Нещо при мен не се получава с елементарните работи като да си комуникирам спокойно и да си ръчкам из интернет. Айде в предния къде ли и какво ли не ръчках, но тук нищо не съм пипал. Инсталирах, нагласих си основното по графиката, инсталирах Скайп, Гугъл Хром, Адоб рийдър и т.н. Ъпдейтнах и прочее. Компиз ми е включен с 3D куб. Без да ползвам сайтове и Скайп всичко е нормално: 1-10% процесор 380 РАМ само.. Варянти да гася Компиз, да не ползвам Скайп, Фейсбук и прочее според мен не са приемливи. РАзбирам, че Линуь е стабилен за сървъри и т.н., но нали си има Убунту сървър за целта. Аз съм с обикновен Кармик Коала, който си върви с един куп софуер за домашни цели.
Активен

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3465
    • Профил
« Отговор #10 -: Mar 15, 2010, 20:11 »

Ще говорите по-малко през скайп да не ви се износват процесорите! [_]3

« Последна редакция: Mar 15, 2010, 20:15 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

pikimos

• Напреднали
  • Публикации: 49
  • Distribution: Kubuntu 9.10
    • Профил
« Отговор #11 -: Mar 15, 2010, 20:14 »
Толкова много хора използват Убунту и нямат никакви проблеми.
Кой е виновен в случая системата или човека който я ползва?
Аз ползвам Кубунту и не съм имал нито един от описаните проблеми!
Активен

velislavvasilev

• Гост
« Отговор #12 -: Mar 15, 2010, 20:20 »
Ми то да мина и аз на него, но как да знам, че няма да имам пак същия проблем? Нещо от софтуера на ATI трябва ли да инсталирам? Гледам, че има няколко в softwere center
Активен

angie_bg

• Напреднали
  • Публикации: 842
  • Distribution: Ubuntu 10.04
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
« Отговор #13 -: Mar 15, 2010, 21:05 »
Имаш ли включена камера? Ако да - пробвай как е при изключена. Имаш ли достатъчно място на диска с ОС - за временни файлове и т.н.?
Активен

victim70

• Напреднали
  • Публикации: 454
  • Distribution: Gentoo, Ubuntu
  • Window Manager: Kde Xfce
    • Профил
« Отговор #14 -: Mar 15, 2010, 21:08 »
Махни скайпа  ;D със сигурност работи. Аз ползвам М-тел за разговори. Ако на някой му трябвам все ме е намерил и без скайп. Разговорите вече са абсолютно конкурентни по мобилния със скайпа.
Аз съм скайпофоб от няколко години. Само на работа го ползвам (по шевска принуда) че "бил по сигурен от мобилния"
Активен

"Господи, дай ми сила да променя нещата които немога да приема,
дай ми търпение да приема нещата които не мога да променя,
и ми дай мъдрост, да правя разликата между двете"